Havenziekenhuis-vrienden op de eerste rang bij Drakenboot Festival

RKeus_20130831_2207

Overhandiging van de cheque door de heer Kullberg, voorzitter van Havenkoor De Sleeptros, een cheque aan Ben Vree, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis Rotterdam en Cor Calis, directeur van het Havenziekenhuis

Foto’s door Rick Keus

Havenkoor met Loes Luca in actie voor het goede doel
Op zaterdag 31 augustus ontving de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis de vrijwilligers en donateurs van het ziekenhuis voor haar jaarlijkse Vriendendag. Locatie van dit evenement was deze keer niet de Brasserie van het ziekenhuis maar het Drakenboot Festival in het Kralingse Bos.

Het Havenziekenhuis werd eerder dit jaar bestempeld als goede doel van het festival en deed zelf ook met vier teams mee aan de drakenbootraces. Havenkoor De Sleeptros trad samen met Loes Luca op tijdens het festival en overhandigde de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis een cheque van 1.500 euro. Een mooie bijdrage aan de overkapping van de Spoedeisende Hulp die het Havenziekenhuis met de bijdrage van het Drakenboot Festival graag wil realiseren.

De Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis zamelt al sinds 1977 geld in voor het Havenziekenhuis via haar donateurs. Dit geld wordt besteed aan projecten voor patiënten, bezoekers en medewerkers waarvoor het ziekenhuisbudget niet toereikend is. Zo heeft de stichting onder andere gezorgd voor computers op de verpleegafdelingen, maar ook werd een bijdrage geleverd aan de verbouwing van de onderzoek- en behandelkamers van de Mammapoli en werd er spelmateriaal aangeschaft voor kinderpolikliniek KinderHaven.
De vrienden werden ontvangen in een VIP-tent direct aan de Kralingse Plas en konden de drakenbootraces zo op de voet volgen. Havenkoor ‘de Sleeptros’ verzorgde voor het hele publiek van het festival een speciaal optreden samen met Loes Luca. Loes is sinds een aantal jaren de speciale vriendin van het Havenziekenhuis. Zij draagt het kleine ziekenhuis aan de Maas een warm hart toe en speelt de hoofdrol in een aantal promotiefilmpjes van het ziekenhuis waarin zij op RTV-Rijnmond laat zien wat het Havenziekenhuis verstaat onder haar goede zorg mét persoonlijke aandacht.

Een groot deel van de opbrengsten van de optredens van het havenkoor is bestemd voor het Havenziekenhuis. Na een aantal enthousiast meegezongen zeemansliederen overhandigden zij ook dit jaar weer een cheque aan de Stichting Vrienden met een totaalbedrag van € 1.500. Dit bedrag gaat bijdragen aan de overkapping van de Spoedeisende Hulp van het Havenziekenhuis, zodat patiënten hoog en droog van de ambulance naar de eerste hulp kunnen komen.

 

        Loes Luca zingt Ketelbinkie samen met Havenkoor De Sleeptros.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen