Burgers vertrouwen op een beveiligingsmodel dat met opzet zwak wordt opgebouwd

Array

De Amerikaanse en Britse geheime diensten kunnen ook versleutelde e-mails eenvoudig kraken en, door de softwareontwikkelaar, aangebrachte kwetsbaarheden zijn ook bankgegevens en medische informatie in te zien die op internet staan. Dat schrijven The New York Times en The Guardian op basis van stukken van de klokkenluider Edward Snowden.

De nieuwste onthullingen over de NSA laten zien dat het beveiligingsmodel van internet een farce is. Bedrijven, banken en consumenten maken gebruik van een inherent onbetrouwbaar systeem.

Banken, bedrijven en consumenten vertrouwen op een beveiligingsmodel dat van de meet af aan zwak is opgebouwd. De NSA gebruikt een HPC-installatie om HTTPS-verkeer te kraken, aldus Snowden en de gevolgen hiervan voor medische dossiers zijn enorm, ook cybercriminelen kunnen zo makkelijker misbruik maken van backdoors zodra die ontdekt worden. binair hartEerder is al gewaarschuwd dat bijvoorbeeld plannen om systemen terug te hacken dit soort gevolgen kunnen hebben: producten blijven onveilig omdat er geen incentive is om gaten te dichten.

Deze pratjken moeten keihard worden aangepakt als het gaat om delen van medische informatie. Ben benieuwd in hoeverre het LSP, gebouwd door een Amerikaans softwareontwikkelaar, daar ook last van heeft.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Burgers vertrouwen op een beveiligingsmodel dat met opzet zwak wordt opgebouwd"

  1. Siegfried van Hoek

    Een half jaar geleden of iets meer stond er een bericht op Medicalfact, dat de Amrikaanse softwareontwerper een ingang had verstopt in het programma. Nou als dat nu al bekend is in de media… (Ik merkte toen nog op dat verborgen ingangen nodig zijn om een gekaapt systeem terug te kunnen veroveren, dat heb ik elders eens gelezen,) maar het wordt pas echt vervelend als de source code bekend wordt. Elk slot is gemaakt om open gemaakt te worden. Beveiliging is er om doorbroken te worden, want de uitzondering bevestigd de regel… Misschien is het belangrijker om in deze fase vooraf al na te denken over de vormgeving van het juridisch apparat voor situaties van schending en misbruik van informatie op het moment dat deze zich gaan voordoen? Ook een overheid moet zich kunnen verantwoorden.

Comments are closed.

Recente artikelen