Geslaagde test zet Pivot Park Screening Centre verder op de kaart

Array

Het Pivot Park Screening Centre in Oss heeft de eerste omvangrijke en geminiaturiseerde test van een groot aantal stoffen succesvol afgerond. Waar een traditioneel lab enkele tientallen of honderden stoffen per dag test, heeft de uHTS robot in het screening centrum 300.000 verschillende stoffen getest in minder dan 3 dagen tijd.
De stoffen werden getest om startpunten te vinden in een pas gestart innovatief programma voor de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel. Dit resultaat laat wederom zien wat de bijzondere capaciteiten zijn van de uHTS robot die eerder dit jaar in gebruik werd genomen en de kennis van het Pivot Park Screening Centre op het gebied van screening.
pivot-parkDe succesvolle screen is een resultaat van een van de samenwerkingen die het Pivot Park Screening Centre is aangegaan. Eerder kondigde het Pivot Park Screening Centre aan dat het een belangrijke rol ging vervullen in de “European Lead Factory”. Dit is een groot consortium dat wordt ondersteund door het “Innovative Medicines Initiative”, een Europees instituut ter bevordering van geneesmiddelen onderzoek. Het afronden van de grote test markeert een belangrijke stap in het eerste programma in de European Lead Factory en de gevonden resultaten zullen worden gebruikt voor verder onderzoek in het consortium.

Naast de deelneming in het consortium heeft het Pivot Park Screening Centre ook samenwerking bereikt met andere organisaties op het Pivot Park en daarbuiten. Door de hieruit voortkomende werkzaamheden zijn er bij het Pivot Park Screening Centre in het afgelopen halfjaar 14 nieuwe banen bijgekomen. In korte tijd heeft het Pivot Park Screening Centre een belangrijke plek ingenomen in het onderzoeksveld binnen de Pharma wereld waarmee het de reputatie van Oss als broedplaats voor nieuwe medicijnen levend houdt.
Over Pivot Park Screening Centre:
Pivot Park Screening Centre is onderdeel van Pivot Park, het Life Sciences park in Oss dat in 2012 is opgericht. Het screening centrum beschikt over zeer geavanceerde robot systemen en biedt high throughput screening en lab automatiseringsdiensten aan om ondersteuning te bieden aan geneesmiddelen onderzoek. Het Pivot Park Screening Centre heeft een eigen stoffen bibliotheek van meer dan 200.000 verschillende stoffen die voor testen gebruikt kunnen worden. Het screening centrum werkt samen met universiteiten, pharma en life sciences bedrijven. Er zijn momenteel 18 mensen werkzaam.

Over IMI
Het onderzoek dat heeft geleid tot de beschreven resultaten wordt ondersteund door de Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking onder contract n° 115489. De bron voor de financiering komt van the European Union’s Seventh Framework Programme (FP7/2007-2013 ) en van bijdragen in natura van EFPIA bedrijven.

Bron: Pivot Park

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen