Eduard Klasen en Jan Louis Burggraaf benoemd tot leden Raad van Toezicht VU-VUmc

Array

De Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc is vanaf 6 september 2013 versterkt met twee nieuwe leden: Eduard Klasen en Jan Louis Burggraaf. Zij zijn op voordracht van de Raad van Toezicht unaniem benoemd door de Ledenraad van de VU-Vereniging. De Raad van Toezicht van de Stichting VU-VUmc houdt toezicht op de Vrije Universiteit Amsterdam en het VU medisch centrum. Met de benoeming van de heer Klasen en de heer Burggraaf bestaat de Raad van Toezicht uit zeven leden en is daarmee weer compleet.

Eduard Klasen
Eduard Klasen (64) is voormalig lid van de Raad van Bestuur en decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum en deeltijd hoogleraar Management van Gezondheidsonderzoek bij de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij algemeen directeur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). VUmc; Gevel ziekenhuisKlasen heeft veel kennis van en affiniteit met het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geneeskunde. Hij krijgt in de Raad van Toezicht de portefeuille voorzitter Kwaliteitscommissie. “Het is een eer om toezichthouder te mogen zijn van de instellingen VU en VUmc, die vanuit hun bijzondere identiteit een bijdrage willen leveren aan de maatschappij door goed onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg te bieden”, zegt Klasen.

Jan Louis Burggraaf
Jan Louis Burggraaf (49) is partner bij advocatenkantoor Allen & Overy LLP. Daarvoor werkte hij bij diverse advocatenkantoren in Amsterdam en New York. Burggraaf heeft veel juridische kennis en ervaring op het gebied van samenwerkingsverbanden tussen instellingen. Hij zal in de Raad van Toezicht fungeren als lid van de Audit- en Huisvestingscommissie met aandachtsgebied VU. Burggraaf: “De VU en het VUmc staan in een traditie die mij lief is en waard is te bewaren. Met volle overtuiging neem ik deze toezichthoudende functie op mij om mijn bijdrage hieraan te kunnen leveren.”

Cees Veerman, voorzitter van de Raad van Toezicht, is verheugd dat de raad nu weer op volle sterkte is: “In deze divers samengestelde Raad van Toezicht is naast expertise en kundigheid ook vanuit verschillend perspectief aandacht voor vraagstukken rond diversiteit en identiteit binnen VU en VUmc en de VU-Vereniging.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen