Hoe kan je het meeste landbouwgif van groente en fruit af wassen

0
11334
Veel van de groenten en fruit uit de super of van de groentewinkel bespoten. Deze pesticiden hebben negatieve invloed op de gezondheid, daarom moet je fruit en groente eerst wassen. Maar gewoon wassen met water is niet voldoende om het meeste landbouwgif eraf te krijgen. De volgende manieren van wassen halen wél het meeste gif van je groente en fruit af.

Met azijn
Meng water en witte gedistilleerde azijn (of appelazijn) in een verhouding van 1:3 in een fles met spraykop. Schud goed en bespuit je fruit of groente hiermee. Laat ongeveer 1-2 minuten staan  en spoel goed af onder de koude kraanwash-vegeAls je geen sprayfles hebt, meng water en witte gedistilleerde azijn (of appelazijn) in een kom in een verhouding van 1:3. Goed roeren en de groente onderdompelen.
Bladgroente meteen eruit halen en schoonspoelen onder koud water.
Andere groenten en fruit minstens twee minuten onder het mengsel laten staan en daarna goed afspoelen.

Goed afspoelen is belangrijk i.v.m. de azijnsmaak!

Met zuiveringszout
Groente/fruit met harde buitenkant: strooi ruim zuiveringszout op je groente en fruit. Goed scrubben en daarna afspoelen onder koud water totdat alle baking soda eraf is.
Groente/fruit met zachte buitenkant en bladgroente: strooi ruim zuiveringszout op je groente en fruit en laat minstens 2 minuten intrekken. Daarna zachtjes scrubben en afspoelen onder koud water tot alle baking soda eraf is.

Tip: Zuiveringszout noemen ze ook wel  baking soda en is te koop in toko’s en natuurwinkels