Dokter op Dinsdag: ‘Multiple Sclerose – na de diagnose werken aan je mogelijkheden’

Array

MS multiple scleroseOp dinsdagavond 24 september a.s. vindt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis weer de eerste Dokter op Dinsdag lezing van het nieuwe seizoen plaats. Dit keer spreekt neuroloog Brigit de Jong over de behandeling van Multiple Sclerose (MS). Dr. De Jong is gepromoveerd op MS en sinds kort verbonden aan het MS-expertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  De lezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en is van 19.00 –  20.30 uur.  Aanmelden is nodig; dit kan via [email protected] of (073) 553 6577.

Multiple Sclerose
In Nederland zijn er ongeveer 16.000 mensen met MS. In de westerse wereld is het onder jongvolwassenen de meest voorkomende invaliderende neurologische aandoening. Na twintig jaar is meer dan 60% niet meer volledig mobiel. Omdat de diagnose over het algemeen tussen twintigste en veertigste levensjaar wordt gesteld kan MS een forse impact hebben op het leven van de mensen met deze aandoening, hun naasten en de maatschappij in zijn geheel.

De afgelopen jaren is er veel verbeterd en veranderd ten aanzien van het stellen van de diagnose, behandelingsmogelijkheden en toegenomen aandacht voor kwaliteit van leven. In de Dokter op Dinsdag lezing legt Brigit de Jong uit wat voor verschijnselen MS kan geven, hoe de diagnose gesteld wordt en wat de behandelingsmogelijkheden zijn. Zij gaat hierbij zowel in op behandeling met medicijnen, als op de aandacht voor kwaliteit van leven. Het MS expertisecentrum van Jeroen Bosch Ziekenhuis is gespecialiseerd in het bieden van al deze zorg.

Meer informatie
Voorafgaand aan de lezing kunnen vragen gesteld worden via [email protected]  De specialist probeert tijdens de lezing in te gaan op deze vragen.

Meer weten over het onderwerp van deze lezing? Maak dan gebruik van de Meer weten-App van de Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch. De gratis app is te downloaden op smartphone en tablet (iPhone en android) via de App Store en via Google Play. De geboden informatie is ook toegankelijk via de website van de bibliotheek www.bibliotheekdenbosch.nl

Dokter op Dinsdag
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden elke vierde dinsdagavond van de maand lezingen voor een breed publiek gegeven onder de titel: ‘Dokter op Dinsdag’. De lezingen bieden patiënten en geïnteresseerden de gelegenheid meer te horen  over nieuwe ontwikkelingen in een bepaald vakgebied. ‘Dokter op Dinsdag’ is een samenwerking van het Brabants Dagblad, Bibliotheek ’s-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kijk voor een overzicht van alle lezingen op www.jbz.nl/dokteropdinsdag

Brigit de Jong
Brigit de Jong werkt sinds 12 augustus jl. in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij was hiervoor werkzaam in het UMC St. Radboud. Zij blijft deels verbonden aan het UMC St. Radboud Nijmegen om haar wetenschappelijke werkzaamheden te continueren. Zij  is actief op wetenschappelijk terrein in binnen- en buitenland, onder andere werkt zij samen met de Stanford University in de USA. Brigit de Jong is secretaris van de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. In haar loopbaan heeft zij zich steeds sterk ingezet om de zorg rond MS- patiënten verder te innoveren.

MS-centrum
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is in 1997 een MS-centrum. Dit centrum is inmiddels gecertificeerd door het Nationaal MS-fonds en erkend als STZ- expertisecentrum. Dat betekent dat in dit centrum professionals werken met erkende unieke kennis en/of vaardigheden op het gebied van MS. Ook zijn zij nauw betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek  op dit vlak.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen