Benut behandelopties van hoofdpijn beter

Er wordt vaak te snel geconcludeerd dat hoofdpijn onbehandelbaar is. Daardoor blijven veel kansen van een goede behandeling van hoofdpijn in een vroeg stadium onbenut. Dat schrijven twee vooraanstaande neurologen in MFM, het tijdschrift over praktijkgerichte farmacotherapie.

In het artikel beschrijven de neurologen de verschillende medicamenteuze behandelopties bij de meest voorkomende hoofdpijnen: migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn. Hiermee hopen zij huisartsen te helpen met het vaststellen van welke hoofdpijn precies sprake is. De keuze voor welke behandeling het meest optimaal is, wordt dan ook makkelijker. Als de behandelopties optimaal benut worden, helpt dit de ziektelast van de patiënt te verlagen.

hoofdpijn2  Het artikel in MFM is geschreven door neurologen Emile Couturier en Pjotr Carbaat. De hoofdpijndiagnostiek die zij beschrijven is gebaseerd op de ‘International Classification of Headache Disorders’. MFM verschijnt op 10 september 2013. Meer informatie staat op www.mfm-online.nl.

Bron: Medicijngebruik.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen