Centra voor Psychisch Herstel starten marketingcampagne “Ik ben terug”

Array
Hans (49 jaar): ‘Ik vroeg mijn huisarts hulp om mijn leven terug te krijgen’
‘Huisarts druk met psychische klachten’ en ‘Patiënten psychische klachten beter helpen’ kopten de media de afgelopen weken. Begin dit jaar veranderden de regels voor het doorverwijzen van mensen met psychische klachten. Psychische problemen zoals depressies, angsten of burn-out moeten vaker in de eerste lijn worden behandeld.

Veel artsen en behandelaars zien het aantal patiënten met psychische klachten toenemen. Een scheiding, moeilijk opvoedbare kinderen, geen werk, het overlijden van een dierbare of een burn-out. Vaak kunnen mensen er prima mee omgaan, maar soms is het de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Een verblijf bij de Centra voor Psychisch Herstel (CPH) kan dan een oplossing zijn. Cliënten krijgen tijd voor zichzelf. Om tot rust te komen en te herstellen, zowel lichamelijk als geestelijk. Zodat ze na hun time- out kunnen zeggen, Ik ben terug.
Ik ben terug is het thema van de campagne. De CPH willen met deze campagne – landelijk – veel mensen bereiken. Om mensen met psychische klachten op een laagdrempelige manier te laten weten dat de CPH ze kunnen helpen hun leven weer terug op de rit te krijgen.
Meer informatie over de campagne is te vinden op www.ikbenterug.nl
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen