Novartis in verband gebracht met omkoping in China

Array

De Zwitserse farmaceut Novartis is in China beschuldigd van omkoping. Alcon, een producent van oogproducten, zou artsen in meer dan 200 Chinese ziekenhuizen hebben omgekocht om gebruik te maken van de lensimplantaten van Alcon, zo meldt de The 21st Century Business Herald.Het geld was bestemd voor medische onderzoeken die nooit zouden hebben plaatsgevonden. De Basel Bedrijf verwacht dat deze aanklachten tegen haar dochteronderneming, Alcon, na te zijn gebracht nu.

Alcon betaalde vergoedingen aan artsen via tussenpersonen voor tests die nooit hebben plaatsgevonden, schrijft de krant The 21st Century Business Herald. Het geld was bedoeld voor het doen van klinische proeven.
novartis1“Alcon zegt geen activiteiten te tolereren die niet voldoen aan de wet-en regelgeving voldoen in de markten waarin zij actief zijn,” zo liet een woordvoerder van Novartis dinsdag in een verklaring weten. Novartis gaat de  verdenkingen onderzoeken. Meer details kon woordvoerder niet noemen.

Alcon zou een arts meer dan 45.000 yuan hebben betaald, ongeveer € 5470, voor de rekrutering van patiënten. Alcon had een bedrijf voor het uitvoeren van onderzoek dit bedrijf is “Research Fees” Novartis zei dat het onderzoek wordt uitgevoerd door een gerenommeerde en ervaren onafhankelijke onderneming verricht.

Het is niet de eerste keer dat Novartis wordt geconfronteerd met beschuldigingen van omkoping in China. In augustus werd er al een onderzoek gestart nadat een voormalig werknemer. Hij zou artsen ook hebben omgekocht om zijn medicijnen te promoten, zo werd vorige maand bekend.

De Chinese autoriteiten nemen nu de gehele farmaceutische industrie onder de loep om de onderste steen boven te halen. Zo zijn er ook beschuldigingen van corruptie tegen bedrijven zoals GlaxoSmithKline en Sanofi. Ook zij worden beschuldigd van het omkopen van artsen en overheidsfunctionarissen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen