Betere zorg crohn- en colitispatienten dankzij patientenervaringen

Stijgende kosten, toegankelijkheid en bezuinigingen in de zorg. Wie weet er nou beter dan de patiënten wat er goed gaat of beter kan in de medische zorg en behandeling. Om de stem van de patiënten met chronische darmziektes te laten horen lanceert De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) het CC-panel, www.ccpanel.nl.

Zomaar twee ervaringen van patiënten:
“Artsen en zorgverleners moeten weten hoe wij de zorg  ervaren en dat we meedenken. Het is ook in ons belang om de zorg goed en betaalbaar te houden. Het is immers chronisch…”

“Door het delen van mijn ervaringen met medicijnen kan mijn patiëntenvereniging de beleidsmakers in Den Haag duidelijk maken hoe belangrijk de juiste medicatie is voor mensen met crohn en colitis.”

Om de stem van de patiënten te laten horen lanceert De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) het CC-panel, www.ccpanel.nl. De CCUVN is een patiëntenvereniging voor mensen met chronische darmziekten. Tineke Markus, directeur CCUVN: “Patiënten denken graag mee over kwaliteitsverbetering in de zorg, willen ervaringen delen en daarmee invloed uitoefenen. Met het bundelen van al die ervaringen via het CC-panel kan de CCUVN een objectief en actueel beeld geven en daarmee opkomen voor de belangen van mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.”

Hoe werkt het CC-panel?
Het CC-panel werkt heel eenvoudig. Enkele keren per jaar worden de panelleden via een online vragenlijst over verschillende onderwerpen bevraagd. Of het nu gaat om zorg, verzekeringen of praktische zaken in het dagelijks leven, alle  tips en ervaringen die panelleden geven zijn welkom en waardevol! Meedoen aan deze onderzoeken is leuk, maar zal uiteindelijk ook bijdragen aan meer bekendheid met en begrip voor deze darmziektes en verbetering van de kwaliteit van zorg. Momenteel loopt er via het panel een grootschalig onderzoek naar de kwaliteit van de MDL-zorg.

Recente artikelen