Slechts taakstraf voor ontucht met patiënt en geen permanent beroepsverbod

Array

In Den Haag is een 52-jarige hulpverlener veroordeeld tot een taakstraf van slechts 200 uur voor ontucht met patiënt. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een proeftijd van vijf jaar. De man mag tijdens zijn proeftijd niet werken als hulpverlener. En wederom trekken patienten weer aan het kortste eind en worden over 5 jaar weer blootgesteld aan een oude oversekste zorgverlener die zich als mental coach, hypnotiseur en paragnost, lijkt te willen ontfermen over de zwakkeren in de samenleving. In dit geval “hielp” de veroordeelde zijn slachtoffer om van een cocaïneverslaving af te komen door haar een ander trauma te bezorgen. Minister Schippers had eerder al beloofd dit soort zorgverleners strakker aan te pakken maar ook in dit geval lijkt daar weinig van te komen. schaamteTijdens de sessies nam de hulpverlener naaktfoto’s van de vrouw en zat hij naakt met haar in bad. Ook betaste hij haar buik en had hij webcamseks met haar. De verdachte heeft volgens de rechtbank misbruik gemaakt van het vertrouwen dat het slachtoffer en haar ouders in hem hadden.

Wanneer pakt IGZ eens door en pakt dit soort lieden hard aan?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen