Havenziekenhuis 140 kilo lichter

Array

Ballon HavenziekenhuisMedewerkers van het Havenziekenhuis konden de afgelopen maanden een afvalcursus van Weight Watchers volgen op het werk. Elke dinsdag tijdens de lunchpauze maakten een aantal zorgmedewerkers de gang naar de weegschaal en gaf Weight Watchers coach Els Lagerweij les over hoe je op een gezonde manier gewicht kunt verliezen en een goed eetpatroon kunt aanleren. Twintig medewerkers grepen hun kans en vielen, met nog twee lessen te gaan, in totaal 140 kilo af.

Het Havenziekenhuis, waar goede zorg mét aandacht voor patiënten centraal staat, wil ook extra aandacht besteden aan haar medewerkers. Havenziekenhuis-directeur Cor Calis vertelt waarom. ’Als medewerkers goed in hun vel zitten hebben ze meer plezier in hun werk en dat is ook prettig voor de patiënten. Het Havenziekenhuis staat bekend om haar persoonlijke aandacht voor patiënten. Zij waarderen onze zorg gemiddeld met een 8,8 op Zorgkaart Nederland. Het programma ‘aandacht voor de zorg’ wordt erg op prijs gesteld door onze medewerkers en we zullen er in 2014 zeker een vervolg aan geven.’

Dit voorjaar is het Havenziekenhuis gestart met het programma ‘aandacht voor de zorg’. Naast het Weight Watchers programma kon het personeel ook yogalessen volgen, deelnemen aan workshops bloemdecoratie, ontspannen op een massagestoel en tochtjes maken met de Waterbus. Ook waren er traktaties tijdens het Suikerfeest.

Dit najaar wordt het programma vervolgd met een workshop ‘stoppen met roken’, een stadswandeling door ‘eigen’ buurt Kralingen, een traploopweek, een cursus fotobewerking, hoelahoepen  en mindfulness. De vervolgcursus van WeightWatchers@work die in oktober start is alweer volgeboekt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen