Nominatie Het Oogziekenhuis Rotterdam Dutch Design Award

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft oog voor design
Dutch Design Awards heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam samen met Gispen kantoorinrichters en Heymans bouwbedrijf genomineerd voor Beste Opdrachtgever Award 2013. De Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. “In de organisatie van Het Oogziekenhuis Rotterdam is design tot in de kern zichtbaar dankzij intensieve coöperatie met uiteenlopende creatieve vakgebieden” aldus de jury. De winnaar wordt op 19 oktober bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Awards prijsuitreiking in Eindhoven.

Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt zo veel mogelijk samen met proactieve en ambitieuze ontwerpers die passen binnen de bedrijfscultuur. Oogziekenhuis-Rotterdam“We bieden daarnaast kansen aan jonge studenten, ontwerpers en kunstenaars, om de ‘nieuwe generatie’ een unieke kans te bieden. Bij iedere designvraag wordt bekeken welke partij het meest geschikt is. We verwachten van de ontwerper een creatieve en innovatieve oplossing, die de visie van Het Oogziekenhuis onderschrijft”, zegt Kees Sol, Raad van Bestuur. “Onze patiënten zijn in zekere mate bang om blind te worden. Binnen Het Oogziekenhuis wordt in het kader van angstreductie dan ook alles gedaan om de patiënt op zijn gemak te stellen, idealiter een thuisgevoel te geven. Design in al zijn vormen helpt daar bij”.
In het volledige design van het ziekenhuis is dit terug te zien. De inrichting van het gebouw, de kunst aan de muren gerelateerd aan het thema ‘ogen’, het ontwerp van de dienstkleding, het gebruik van geluidskunst, een herkenbare huisstijl en het gebruik van illustraties zijn versterkend aan het totale design. De jury van de Dutch Design Awards onderschrijft dit. “De inspanning om de patiënt- en bezoekerservaring voorop te stellen is in alle lagen merkbaar”.

Door buiten de zorgbranche te kijken en te leren van ‘best practices’ van andere organisaties streeft Het Oogziekenhuis altijd naar het maximale binnen een relatief beperkt budget.

Bron: Oogziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen