Ontdek de schatkamer van het Universiteitsmuseum

Array

Zaterdag 5 oktober opent het Universiteitsmuseum Utrecht speciaal voor het Weekend van de Wetenschap de deuren van haar depot op De Uithof. Een ruimte die normaal voor het publiek gesloten is. Kom en neem een exclusief kijkje in deze schatkamer vol mooie en opmerkelijke objecten.

Van fantoomkoe tot tandartsstoel
Van een indrukwekkend walvisskelet tot oude tandartsstoelen en van fantoomkoeien tot een vogelbekdier, het is hier allemaal te zien. Conservatoren en publieksbegeleiders leiden bezoekers rond en vertellen bijzondere verhalen achter de collecties en objecten.

tandheelkundig-depot_stoel_fotoatelierPraktische informatie
De rondleidingen in het depot zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar met een beetje sterke zenuwen. De rondleidingen duren 50 minuten en vinden plaats tussen 11.00 – 17.00 uur. Toegang: €10,- voor volwassenen en €5,- voor iedereen onder de 18 jaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan op de website.
Let op: het depot bevindt zich in het Caroline Bleekergebouw op De Uithof (en niet bij het Universiteitsmuseum in de binnenstad).

Weekend van de Wetenschap
In het weekend van 5 & 6 oktober openen musea, (onderzoeks)instellingen, universiteiten, bedrijven en tal van andere organisaties hun schatkamers voor het brede publiek. Bezoekers ervaren hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie is. Alleen in het Weekend van de Wetenschap wordt deze verborgen innovatie, technologie en wetenschappelijk vernuftigheid zichtbaar gemaakt.

Depot Universiteitsmuseum Utrecht, Sorbonnelaan 4, 3584 CA Utrecht. Tel: 030 2538008. Depotrondleidingen op 5-10-2013 starten ieder heel uur vanaf 11:00 tot 16:00 uur. www.universiteitsutrecht.nl/universiteitsmuseum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen