Rushwood nieuwe eigenaar Gloup

Array

Rushwood uit Raamsdonksveer is de nieuwe eigenaar van de gel “Gloup” op de markt. De gel wordt voorafgaand aan de inname van een tablet of pil op een lepel aangebracht samen met de geneesmiddelen. Het wegslikken van medicatie en vitaminepillen kost vervolgens geen enkele moeite meer.

Alleen al in Nederland zijn er 5 miljoen mensen die problemen hebben met het slikken van medicatie (geneesmiddelen of vitaminepillen). Er is dan sprake van een Medicatie Inname Probleem (MIP). Meestal is hiervoor geen medische oorzaak aan te wijzen. MIP leidt vaak tot een vermindering van therapietrouw; mensen slikken hun geneesmiddelen minder of helemaal niet meer, openen hun capsules of vermalen hun pillen. Zeker zonder het raadplegen van de apotheker zijn dit zeer onwenselijke handelingen. spoon_liquidSoms gebruikt men yoghurt of vla om pillen mee weg te spoelen, maar dat is vaak niet toegestaan. Tot Gloup op de markt kwam, waren er geen goede medische of farmaceutische oplossingen bekend.

Ondanks de bijzondere uitvinding was het voor de bedenker van Gloup niet zo gemakkelijk investeerders en partners te vinden om de productie te starten. MIND HUNTER bracht in korte tijd de bedenker en investeerders bij elkaar. Kort daarna kon de productie in gang gezet worden. Binnen een paar maanden lag de revolutionaire gel vervolgens bij bijna iedere apotheek in de schappen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen