DNA bracelet Antoni van Leeuwenhoek

Array

Schaap en Citroen heeft ter gelegenheid van het jubilerende Antoni van Leeuwenhoek, op maandag 23 september jl. het eerste DNA armbandje overhandigd aan Teuntje Klinkenberg (echtgenote van Huub van der Lubbe van De Dijk). Enige jaren geleden is zij succesvol behandeld en genezen van kanker, door de specialistische inzet van het Amsterdamse ziekenhuis.

Kanker in de toekomst geen terminale ziekte meer
Sinds kort weten we dat elke tumor een uniek DNA heeft. Dankzij deze doorbraak kunnen in de toekomst steeds meer patiënten blijven leven met nieuwe, op maat gemaakte behandelingen.DNA sierraad Voor de verdere ontwikkeling van deze specifieke en persoonlijke behandeling is veel geld nodig. Het jubilerende 100-jarige Antoni van Leeuwenhoek heeft hiertoe dit jaar een campagne opgezet om donaties van particulieren en bedrijven te verkrijgen.

Het zilveren armbandje met elegant goud verguld DNA-amulet, is vanaf 1 oktober a.s. voor € 149  te koop bij Schaap en Citroen, waarbij de opbrengst naar het Antoni van Leeuwenhoek gaat.

Ingrid Mascini van Schaap en Citroen zegt hierover: “Het armbandje is heel positief ontvangen. Niet alleen door het Antoni van Leeuwenhoek, maar ook door diverse BN’ers die het ziekenhuis een warm hart toedragen en het sieraad willen dragen. Zo zullen we het armbandje deze week nog uitreiken aan Chantal Janzen, Candy Dulfer, Halina Reijn, Danie Bles. Lone van Roosendaal,  Caroline de Bruijn en Sophie de Buisonjé. Er bestaan al veel charity sieraden, het unieke van dit ontwerp is dat het eeuwig mooi blijft door de kwaliteit van het materiaal. Het is een subtiel en elegant armbandje dat zowel als fashion item of als klassiek armbandje gedragen kan worden.”

Naast de verkoop van het DNA-armbandje, wordt er op 29 november a.s. een groot gala in de Passenger Terminal in Amsterdam gehouden. Voor meer informatie over de campagne verwijzen wij u naar www.dna-gala.nl en www.antonivanleeuwenhoek.nl.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen