Private groepen co-financieren ontwikkeling kankergeneesmiddel

Array

De Cancer Research Technology Pioneer Fund (CPF) heeft een pact met investeringsmaatschappij BACIT en drug discovery groep Sareum om samen de doorontwikkeling van CHK1 remmers te financieren, in de hoop op nieuwe bevindingen en nieuwe geneesmiddelen om kanker, alvleesklier, darm-en longkanker, te behandelen .

De experimentele onderzoeksbelofte, afkomstig uit onderzoek op het Cancer Research UK Cancer Therapeutics Unit van The Institute of Cancer Research (ICR), Londen, wordt zo door wetenschappers en liefdadigheid gefinancierd om de  van onderzoekers Sareum’s en het Cancer Research Technology (CRT) te faciliteren.geld-en-zorg-212Onderzoekers geloven in de “interessante mogelijkheden” van CHK1 inhibitoren als kankerbehandeling, Zij kunnen ook een rol spelen bij het stimuleren van de effectiviteit van chemotherapie en radiotherapie.

De rechten van het preklinische programma zij gegund aan het Fonds van CRT en ICR. Onder de voorwaarden van de overeenkomst, heeft CPF wereldwijde rechten op het preklinische CHK1 remmer programma gekregen en zij is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en commercialisering, die mede zal worden gefinancierd door CPF, BACIT en Sareum.

Specifieke financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt, de verwachting is dat CRT, Sareum en de ICR het recht hebben op een up-front fee plus succes mijlpaalbetalingen en royalties.

Ian Miscampbell, managing partner van Sixth Element Kapitaal, de manager van het CPF, merkte op dat dit de derde investering die door de £ 50M CPF,  CRT en het Europees Investeringsfonds is gedaan om de financierings gap te overbruggen om kanker drug ontwikkeling en vroege behandeling in het Verenigd Koninkrijkte stimuleren.

“Dit soort samenwerking financiering zal ervoor zorgen dat we de hoeveelheid geld dat kan worden besteed via het CPF om nieuwe kankertherapieën te ontwikkelen zo deze manier wordt gemaximaliseerd,” merkte hij op.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen