Unieke NFU-master voor toekomstige leiders in kwaliteitsverbetering

0
244

Toekomstige leiders in verbetering van de kwaliteit van zorg worden opgeleid door de acht umc’s in de unieke NFU-master Kwaliteit en Veiligheid in de Patiëntenzorg. De eerste groep artsen, verpleegkundigen en paramedici kunnen zich op voordracht van de Raad van Bestuur van hun instelling vanaf nu inschrijven voor de twee jaar durende opleiding die start in september 2014.

Ontwikkelingen in het vakgebied en uitgesproken wensen van patiënten, politiek en maatschappij zorgen voor continue verandering in de zorgomgeving. Doordat de zorg ook door steeds meer professionals wordt verleend brengt dat extra risico’s met zich mee ten aanzien van de kwaliteit en veiligheid van zorg. Binnen deze dynamiek blijvend kwalitatief goede, patiëntgerichte en doelmatige zorg bieden, vraagt om artsen, verpleegkundigen en paramedici die in staat zijn om te anticiperen op veranderingen en risic’os.

promotieDe acht umc’s zetten met het organiseren van deze masteropleiding een volgende stap in hun ambitie zorgprofessionals op te leiden voor wie kennis over en inzicht in kwaliteit van zorg en zorgverbetering integraal onderdeel uitmaakt van hun denken. Om zodoende de kwaliteit en patiëntveiligheid zorg structureel en verder te innoveren.

Deelnemers aan deze postinitiële opleiding zijn talentvolle zorgprofessionals die gedreven zijn en leiders willen worden in het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Zij bekleden functies dicht bij de werkvloer en zullen tijdens de opleiding hun kennis en kunde in evidence-based kwaliteitsverbetering, hun veranderkracht, leiderschapcompetenties en vermogen tot multidisciplinair samenwerken vergroten.

Meer informatie: www.nfu.nl/master