ECCO Awards 2013 #ECC2013

#ECC2013 The European Cancer Organisation zal de volgende awards uitreiken tijdens de ECCO 17  – ESMO 38 – ESTRO 32 European Cancer Congres dat zal worden gehouden van op 27 september – 1 oktober in Amsterdam.

De ECCO Lifetime Achievement Award zal worden uitgereikt aan professor Françoise Meunier als erkenning voor haar persoonlijke inzet voor het bevorderen van de vooruitgang tegen kanker in het bijzonder door haar wetenschappelijke leiding en mentorschap als directeur-generaal van de EORTC voor vele jaren.
Amsterdam_slide_600x300De 2013 Pezcoller-ECCO Erkenning voor Bijdrage aan Oncologie zal naar Anita Margulies worden voorgelegd voor haar bijdrage aan het gebied van de oncologie voor zowel Europese verpleging en de daaropvolgende impact op de patiëntenzorg.

Anita’s profiel is anders dan eerdere Pezcoller awardees in dat als verpleegster ze heeft bijgedragen aan het onderzoek voornamelijk via verspreiding bewijs en de implementatie van best practices.

Professor Michael Baumann ontvangt de ECCO Clinical Research Award als erkenning voor zijn bijdrage aan de integratie van wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk op het gebied van kanker. Michael heeft lang gepleit om de translationele activiteit te overbruggen en de werkzaamheden tussen het laboratorium en de kliniek te integreren.

De ECCO / EJC Young Investigator Award zal worden uitgereikt aan Dr Thomas R. Geiger. Deze prijs wordt toegekend aan een jonge wetenschapper of arts op het gebied van fundamenteel, translationeel en klinisch oncologisch onderzoek naar recente oorspronkelijke werk in het onderzoek naar kanker en de behandeling of verzorging van kankerpatiënten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen