Quantum Computer Lab TU Delft opgeleverd

Array

Begin augustus werd het ERC Synergy Quantum Computer Lab opgeleverd. De groepen van Leo Kouwenhoven, Lieven Vandersypen en Carlo Beenakker (Leiden) van de TU Delft richten nu de ruimten in, zodat ze hun onderzoek naar de eerste werkende quantumcomputerschakeling kunnen starten. Ze gaan dat doen in het ERC Synergy Quantum Computerlab (QC-lab), dat in de B-vleugel van het TN-gebouw komt.

Deze quantumcomputer heeft zo’n grote rekencapaciteit, dat onder meer de werking van medicijnen per individu kan worden uitgerekend.Vrijwel elke menselijke ziekte is terug te vinden in een mutatie op cel niveau. Als men beter begrijpt hoe deze eiwitten vouwen, dan ziektes als alzheimer kunnen begrepen worden. Kunnen ziekte en medicijnen worden berekend voor de aandoening. De rekencapaciteit heb je nodig om directe eiwit  je targeten met daarvoor een berekend medicijnen te vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen