Meds on Wheels benoemt nieuw bestuur

Array

Stichting wil met mobiele operatiekamers zorg bieden in moeilijk bereikbare gebieden
Stichting Meds on Wheels heeft vanaf vandaag een nieuw bestuur aangesteld. Ondernemer Hans Leemans is benoemd tot voorzitter van de stichting en ondernemer Pim Hinrich zal de rol van secretaris op zich nemen. Meds on Wheels is een initiatief van Laurens de Graauw en wil mensen in moeilijk bereikbare gebieden zorg bieden door middel van mobiele operatiekamers.

Initiatiefnemer en algemeen directeur van Meds on Wheels, Laurens de Graauw, is zeer tevreden met de invulling van het bestuur: “Ziek zijn of worden heeft enorme consequenties in moeilijk bereikbare gebieden. Mensen worden uitgesloten, aan hun lot overgelaten of kunnen zelfs sterven door het uitblijven van een relatief simpele behandeling. Wij willen hier verandering in brengen. Met het aanstellen van dit bestuur maken wij weer een grote stap in het bereiken van dit doel.”medsonwheels-logo-mihAls intercontinentaal vrachtwagenchauffeur zag De Graauw ontzettend veel onnodige ellende in de wereld. Zorg wordt bijna alleen geboden in grote steden. Mensen die verder weg wonen en geen geld hebben voor vervoer, hebben in de meeste gevallen gewoon pech. Daarom is er gekozen voor de bouw van een truck die moet dienen als mobiele operatiekamer. Samen met verschillende hulporganisaties zal Meds on Wheels in de toekomst operaties voor staar, een hazenlip en kaakabces uitvoeren. Het grote voordeel is dat zij met de inzet van een mobiele operatiekamer nu ook verder landinwaarts chirurgische hulp kunnen bieden.

Bestuur
Naast Hans Leemans en Pim Hinrich zal het bestuur van Meds on Wheels verder bestaan uit accountant Fred Steenwinkel (penningmeester), juridisch adviseur Ivo Delsing Nicolaas (algemeen bestuurslid) en oogarts Gerard Smith (algemeen bestuurslid).

Hans Leemans: “Na 25 jaar ondernemerschap en directiefuncties bij diverse bedrijven, heb ik besloten om mijn organisatiekennis alleen nog in te zetten voor de ontwikkeling van organisaties die resoneren met mijn sterke innerlijke passies. Eerlijkheid, zuiverheid en authenticiteit zijn daarbij voor mij essentieel. Een rode draad door mijn leven en loopbaan is mijn streven om mensen te helpen en Meds on Wheels is een geweldig initiatief dat hier goed bij past.”

Crowdfunding
Voor het bouwen van de mobiele operatiekamer is Meds On Wheels op zoek naar partners, sponsors en donateurs die een bijdrage willen leveren. Door middel van crowdfunding en samenwerkingen met zorginstellingen en partners wil de stichting de eerste €500.000 bij elkaar brengen zodat er gestart kan worden met de bouw van de eerste mobiele operatiekamer.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen