Vaandelhof traint ouderen, als opstap terug naar thuis

Array

Ouderen met psychische- of gedragsproblemen zoveel mogelijk ‘normaal’ leren wonen. Dat is wat GGzE en Vitalis WoonZorg Groep voor ogen hebben met afdeling Vaandelhof bij GGzE locatie De Grijze Generaal. Deze ouderen kunnen terecht voor begeleiding in woonvaardigheden.

Zo normaal mogelijk wonen is niet voor elke oudere vanzelfsprekend. Zeker als zij kampen met psychiatrische problemen. Cliënten van Vitalis en cliënten van GGzE die met deze problematiek te maken hebben kunnen terecht op afdeling Vaandelhof. Zij leren hier woonvaardigheden waardoor ze beter in staat zijn om weer in hun eigen omgeving te gaan wonen. Een tijdelijk verblijf in Vaandelhof bereidt hen voor op een goede overgang.

zorg-voor-ouderenGespecialiseerd team
Vaandelhof biedt plaats aan maximaal 25 cliënten in De Grijze Generaal in de Eindhovense wijk Woensel. Daar werkt een gespecialiseerd team met medewerkers van Vitalis en GGzE. Zij krijgen ondersteuning van het ambulante behandelteam van GGzE centrum ouderenpsychiatrie. Ouderen verblijven enkele maanden op Vaandelhof. Ze krijgen een specifieke training en begeleiding om de gedragsproblemen te verminderen. Daarbij is veel aandacht voor huiselijkheid en bejegening.

Samenwerken
Wil een cliënt in aanmerking komen voor behandeling in Vaandelhof, dan moet een cliënt een diagnose hebben via GGzE. De opnameafdeling van GGzE centrum ouderenpsychiatrie is de eerste ingang voor deze zorg. Vaandelhof is een samenwerkingsverband van Vitalis WoonZorg Groep en GGzE. Door deze samenwerking wordt de kloof tussen de verpleeg- en verzorgingssector en de GGZ overbrugd. Vaandelhof is gevestigd in ‘De Grijze Generaal’ aan de Winston Churchilllaan 75 in Eindhoven.

Bron: GGZE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen