Isala zet zich in voor betere kwaliteit van zorg bij een dreigend hartinfarct

Array

Project ‘NVVC Connect’ van start
De regio IJsselland wil de zorg rondom het dreigend hartinfarct verder verbeteren. De cardiologen van Isala hebben hier het initiatief voor genomen. Ze willen regionaal meer gaan samenwerken met ambulancediensten, huisartsen en andere hulpverleners. Een ander speerpunt is registratie.

De cardiologen van Isala starten op 9 oktober met het project ‘NVVC Connect’, een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). cardiologieDit project heeft als uitgangspunt een sterke en goed samenwerkende zorgketen: van huisarts en ambulance tot en met dottercentrum en hartrevalidatie.

In de regio IJsseland wordt in kaart gebracht hoe de zorg is geregeld, welke afspraken er zijn rondom behandelprocedures en welke protocollen zijn ingevoerd. Door met alle zorgverleners in de regio informatie te delen en een goede registratie op te zetten kan de kwaliteit van zorg voor de patiënt verder verbeterd worden.

Het acute hartinfarct is helaas nog steeds een van de meest voorkomende oorzaken van sterfte en invaliditeit in Nederland. Per jaar worden meer dan 27.000 patiënten opgenomen met een acuut hartinfarct. Door goede organisatie van zorg en meer bewustzijn en kennis onder patiënten, kan de overlevingskans sterk worden verbeterd.

Bron: NVVC & Isala Klinieken

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen