Saxenburgh Groep met vlag en wimpel geslaagd voor HKZ kwaliteitskeurmerk

Array

Er viel geen eer aan te behalen voor de auditoren van het Keurmerkinstituut. Ondanks dagenlang speurwerk op verschillende locaties, konden ze geen enkel kritisch punt vinden in de ouderenzorg van de Saxenburgh Groep. De Saxenburgh Groep is afgelopen week dan ook met vlag en wimpel door de inspectierondes gekomen en kan de verlenging van het HKZ keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) over enkele weken tegemoet zien. Dit betekent dat de aandacht die de organisatie besteedt aan goede zorg en welzijn voor haar cliënten aan de gestelde kwaliteitsvoorwaarden voldoet.

Waardering voor veiligheid
Het harde werken in de ouderenzorg van de Saxenburgh Groep is met een positief resultaat beloond. Vrijdag 4 oktober brachten de inspecteurs van het Keurmerkinstituut verslag uit van hun bevindingen. sacenburg groepEn die lieten niets aan duidelijkheid over. Francien van Rossum, hoofdauditor, sprak haar waardering uit voor de aandacht van alle medewerkers voor het aspect veiligheid. Vooral het nieuwe meldsysteem maakte veel indruk. “Een mooi instrument om de veiligheidscultuur op de afdelingen meer inhoud te geven.” De auditoren constateerden met tevredenheid, dat het risicobewustzijn nadrukkelijk aanwezig is bij alle medewerkers. Eén van de auditoren – die de Saxenburgh Groep al enkele jaren volgt – merkte op, dat ze de organisatie heeft zien veranderen van een traditionele zorglener naar een cliëntgerichte organisatie van zorg en welzijn.

Positief 
De auditoren brengen dan ook een positief advies uit naar de Raad van Accreditatie over het verlengen van het HKZ keurmerk aan de Saxenburgh Groep op basis van de VVT-normen 2010 (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg). Deze nieuwe normen omvatten eisen op het gebied van veiligheid in de breedste zin.

“Ik ben ontzettend trots op onze medewerkers. In het laatste jaar hebben we z’n allen samen grote verbeteringen aangebracht en ingezet voor goede zorg en goede procedures”, aldus Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep. “Zo laten we zien dat we onze cliënten met recht centraal stellen.”

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen