Quadia lanceert MDL TV voor medisch specialisten #IBD

~ MDL TV is het eerste WebTV themakanaal voor medische professionals in maag-, darm- en leverziekten ~
Online video-specialist Quadia introduceert een nieuwe internet televisie themakanaal: MDL TV. Het doel van dit themakanaal is om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van maag-, darm- en leverziekten snel met andere academici en medisch specialisten te delen om zo het kennisniveau te verhogen.

Op 28 november wordt het eerste WebTV programma ‘Post AASLD 2013’ uitgezonden op MDL TV. Tijdens het live discussieprogramma komen er verschillende ontwikkelingen aan bod die eerder gepresenteerd zijn tijdens de ‘Annual Meeting of the American Association for the Study of Liver Diseases’ (AASLD) in Washington (USA).

QuadiaWebTVDe programmapresentatoren Inge Diepman, dr. Rob de Knegt en dr. Rob de Man (beiden werkzaam bij het Erasmus MC) bespreken samen met diverse medische experts een breed scala aan leveraandoeningen. Daarnaast worden er ook verschillende nieuwe diagnostische en behandelmethodes kritisch tegen het licht gehouden en innovaties gedeeld. MDL TV biedt de mogelijkheid voor kijkers om tijdens de live-uitzending interactief vragen te stellen, die na beoordeling van de redactie direct kunnen worden behandeld.

“De interactieve discussieprogramma’s worden op MDL TV gepresenteerd, maar samengesteld en ontwikkeld door specialisten uit diverse MDL indicatiegebieden”, aldus Jan Breeman, Manager Business Development bij Quadia Online Video. “Een team van Quadia verzorgt de onafhankelijke medische redactie.”

Geïnteresseerden in maag-, darm- en leverziekten kunnen zich op de website van MDL TV inschrijven. Accreditatie voor dit programma is aangevraagd bij de NIV, NVMDL en V&VN.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen