Marjanne Sint ontvangt eerste exemplaar kroniek Zwolse ziekenhuizen

Array

isalaWat is er gebeurd?’ luidt de titel van het boek waarvan Marjanne Sint vandaag het eerste exemplaar in ontvangst heeft genomen. Deze kroniek maakt duidelijk hoe het Sophia Ziekenhuis en het ziekenhuis De Weezenlanden in de tweede helft van de vorige eeuw de basis hebben gelegd voor Isala als grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland met medisch zorg op topniveau. Het initiatief voor de kroniek werd genomen door enkele voormalige directieleden en oud-leden van de medische en verpleegkundige staf.

In het boek wordt bijvoorbeeld de ontwikkeling van specialismen als hartchirurgie en neonatologie beschreven en krijgt men een beeld van de innovaties die in beide ziekenhuizen op tal van gebieden plaats hebben gevonden. Maar ook zaken als de exploderende gezondheidszorg en de medische ethiek krijgen aandacht. Verder wordt een duik genomen in de geschiedenis van het Sophia Ziekenhuis en het ziekenhuis De Weezenlanden, wordt verteld hoe de fusie tot stand is gekomen en geeft Marjanne Sint, bestuursvoorzitter Isala, haar visie op de toekomst van de ziekenhuiszorg in ons land.

 

Het boek kost € 17,50 is rijk geïllustreerd en te koop in de cadeauwinkel van Vermaat in de centrale hal van Isala en bij boekhandel Waanders In de Broeren te Zwolle. De kroniek is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van Stichting Isala klinieken, Stichting Emmanuelshuizen en Stichting Carolus Borromeus.

 

Tijdens de lezing van de Isala publieksacademie op maandag 14 oktober a.s. wordt het boek ook verkocht in de lobby van theater Odeon.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen