Beter herstellen bij knie- of heupprothese

knieprothese-200x200Vanaf begin september worden patiënten die in Kliniek ViaSana een knie- of heupprothese krijgen volgens de Rapid Recovery methode behandeld. Dankzij deze techniek hebben de meeste patiënten na de operatie een beter beheersbare pijn en minder last van misselijkheid. Hierdoor slapen en eten patiënten beter waardoor zij makkelijker en sneller herstellen. Tevens is de kans op complicaties kleiner.

Voordelen in het revalidatieproces
Dankzij de nieuwe methode behalen patiënten eerder de ontslagcriteria waardoor zij vaak al twee dagen na de operatie naar huis kunnen. Eenmaal thuis is de patiënt sneller zelfstandig en minder afhankelijk van mantelzorg. Patiënten lopen sneller zonder krukken en mogen eerder fietsen, autorijden en werken.

De Rapid Recovery methode
Bij de Rapid Recovery methode wordt een andere pijnmedicatie gebruikt waardoor het gevoel in de benen eerder terug is en de patiënt minder pijn in het geopereerde gewricht ervaart. Hierdoor kan de patiënt het gewricht sneller bewegen hetgeen het revalidatieproces bevordert. Rapid Recovery is een beproefde methode die in een aantal andere landen al langer wordt toegepast. ViaSana is één van de eerste zorginstellingen in Nederland die deze techniek gebruikt.