Scriptieprijs voor onderzoek bestraling longtumoren

Array

Hester Knottnerus, Ilse Kiekebosch en Eva Zuidhoek zijn met hun scriptie over de bestraling van longtumoren de winnaars van de Menzis Transparante Zorgprijs 2013.

Met de Hanzehogeschool Groningen belonen we jaarlijks de student(en) die de beste bachelorscriptie schrijven, met de Menzis Transparante Zorgprijs. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van in totaal € 2.000 en een jaar lang zorgverzekering bij Menzis.

“Praktisch en onderbouwd”
De scriptie van Hester, Ilse en Eva, die de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken volgen, heeft als thema ‘het voorspellen van tumorbeweeglijkheid bij stereotactische bestraling van longtumoren’.

bestraling prostaatkankerVolgens de jury was de gezamenlijke scriptie van Hester, Ilse en Eva dit jaar de beste. Een greep uit het juryrapport:

Een keurig geschreven scriptie, voldoende onderbouwd. Het onderzoek bevat praktische uitkomsten die direct doorgevoerd kunnen worden. Indicatief voor de nieuwswaarde binnen hun vakgebied is dat zij hun onderzoek al hebben mogen presenteren op een groot internationaal congres in Griekenland.

Over de Menzis Transparante Zorgprijs
De gezondheidszorg is in beweging: de huidige organisatie van aanbod van zorg moet vernieuwen om aan te blijven sluiten bij de veranderende maatschappelijke behoefte. In die beweging hebben we input nodig van jonge denkers.

We doen daarvoor een beroep op de creatieve denkkracht en frisse blik van de studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Daarom reikt Menzis sinds 2004 deze scriptieprijs uit.
De prijs is een stimulans voor medewerkers en studenten om zich te richten op verbetering van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld door de zorg doelmatiger te maken, de veiligheid of patiënttevredenheid te verbeteren.

Bron: Menzis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen