AMC en VUmc sluiten contract met Epic voor nieuw gezamenlijk EPD

Array

Het AMC en VUmc hebben na een Europees aanbestedingstraject in gezamenlijkheid gekozen voor Epic als leverancier van het nieuwe EPD. Met Epic kan een belangrijke wens van beide organisaties, het werken in één geïntegreerd systeem door vrijwel de gehele organisatie, worden gerealiseerd. De benodigde voorbereidingstijd om een volledig ingericht EPD te realiseren zal ongeveer 2 jaar zijn.

AMC en VUmc gaan als eerste (academische) ziekenhuizen in Nederland met één identiek ingericht Elektronisch Patiëntendossier (EPD) werken. De beide ziekenhuizen trekken volledig samen op bij de aanschaf, de inrichting en het beheer van het nieuwe EPD. Het is voor het eerst dat in de Nederlandse ziekenhuiswereld twee UMC’s met één informatiesysteem gaan werken. 3d volume light #1Met het nieuwe EPD wordt aan een belangrijke voorwaarde voldaan voor de nauwere inhoudelijke samenwerking van beide UMC’s.
Het Amerikaanse bedrijf Epic heeft ruimschoots ervaring met academische ziekenhuizen (o.a. Stanford, VS), maar ook met Nederlandse ziekenhuizen (Sint Lucas Andreas, Radboudumc Nijmegen en Amphia).

Voor AMC en VUmc leidt de gezamenlijke invoering van een nieuw EPD tot een betere informatievoorziening die nodig is om de ingezette samenwerking op medisch en wetenschappelijk gebied goed te kunnen uitbouwen. ‘Meer dan 70% van onze collega’s gaat met het nieuwe EPD werken. Dat zijn bijna 10.000 medewerkers, die nog beter de kwaliteit en veiligheid van zorg voor onze patiënten kunnen waarborgen’, aldus programmadirecteuren Maurits Ros en Douwe van Riet.
In de voorbereidingsperiode worden onder andere alle medewerkers getraind. Ook wordt het systeem gebruiksklaar gemaakt. De zogenaamde ‘generieke gegevensset’, samengesteld door alle UMC’s, die zorgt voor standaardisatie van zorggegevens, zal ook in het systeem verwerkt worden.

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "AMC en VUmc sluiten contract met Epic voor nieuw gezamenlijk EPD"

  1. Siegfried van Hoek

    Mooi, dan gaan we straks juridisch de informatie opeisen en wee hun gebeente (letterlijk en figuurlijk) als de fraude gehandhaaft blijft in het medisch dossier van mij. Oorlog is het wat mij betreft. Medisch misbruik verdoezelen in samenspan noem ik het: medeplichtigheid.

Comments are closed.

Recente artikelen