Chirurgen voeren 2000ste spataderbehandeling uit

Op 15 oktober voerden de chirurgen van het TweeSteden en St. Elisabeth Ziekenhuis de 2000ste Vnus Closure behandeling (spataderbehandeling) uit. De chirurgen bereiken deze mijlpaal al binnen vier jaar.

De behandeling vindt op de polikliniek chirurgie plaats. Onder plaatselijke verdoving wordt een speciale behandelkatheter via een incisie (klein sneetje in de huid) in de te behandelen ader gebracht. Bij zo’n behandeling heeft de patiënt minder pijn, houdt slechts een heel klein littekentje over en is al snel op de been.

Tweesteden ziekenhuisMijlpaal
‘Wij zijn als maatschap chirurgie Midden-Brabant trots op deze mijlpaal. De afgelopen vier jaren hebben we als behandelteam met veel enthousiasme en deskundigheid patiënten van hun specifieke klachten af kunnen helpen middels deze elegante, poliklinische behandeling.’

Alle patiënten die op 15 oktober een behandeling ondergingen, kregen een bos bloemen en iets lekkers bij de koffie. Maar de 2000e patiënt werd uiteraard extra in het zonnetje gezet.

2000ste patiënt spataderen | Vnus Closure behandeling

Kwaliteit erkend

Dit jaar heeft De Hart&Vaatgroep het Spataderkeurmerk aan de maatschap chirurgie en de maatschap dermatologie van het TweeSteden ziekenhuis en het St. Elisabeth Ziekenhuis toegekend.

Dit keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg aanbieden. In de afgelopen vijf jaar heeft de maatschap chirurgie in samenwerking met de maatschap dermatologie expertise opgebouwd in de Vnus Closure en laserbehandeling van spataderen.

De maatschap heeft kwaliteit van zorg hoog in het vaandel staan. Met het verkrijgen van het vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk worden ze gesteund in die gedachte.

Filmpje Vnus Closure behandeling

We hebben een filmpje gemaakt waarin de Vnus Closure behandeling stap voor stap wordt uitgelegd.

Recente artikelen