Koningin Máxima opent Isala Zwolle

0
295

Koningin Máxima opende vandaag het nieuwe ziekenhuis van Isala. Voorafgaand aan de openingshandeling werd zij ontvangen door een speciaal gelegenheidskoor. Ruim tweehonderd medewerkers van Isala zongen samen met Kameroperahuis Zwolle een bijzonder welkomstlied.

Bestuursvoorzitter Marjanne Sint, commissaris van de koning Ank Bijleveld – Schouten en burgemeester Henk Jan Meijer ontvingen koningin Máxima. Coassistent Sietse Aukema had de eer om Máxima een welkomstboeket aan te bieden. Met één druk op een rode knop opende koningin Máxima officieel het nieuwe ziekenhuis. Daarop rolden drie grote banieren uit op de voorgevel waarop alle namen van medewerkers en artsen staan. Zo heetten medewerkers en artsen iedereen welkom.
Start van een mooie toekomst
Marjanne Sint gaf in haar speech aan dat Isala er wil zijn voor mensen op een cruciaal moment in hun leven. ‘Het geven van de beste zorg willen wij combineren met een persoonlijke benadering. Zodat wij niet alleen het mooiste ziekenhuis zijn, maar ook het beste worden.’ Ook haalde de bestuursvoorzitter aan dat het uiteindelijk de inwoners van Zwolle waren die kozen voor dit ontwerp. ‘Het traject wat begon met de fusie is nu klaar. Met de opening van dit ziekenhuis start een mooie toekomst.’

Cor Holt, voorzitter van het medisch stafbestuur, laat weten dat Isala kwalitatief gezien de beste zorg wil bieden. Ook geeft hij aan dat Isala een belangrijke rol heeft als opleidingsziekenhuis voor de artsen van de toekomst. ‘Maar wij zijn er nog niet, denk bijvoorbeeld aan de bouw van een nieuw Behandelcentrum die binnenkort start. En ook door de samenwerking met andere ziekenhuizen in de regio zoals Meppel zullen er weer zaken veranderen.’

Isala pad
Burgemeester Henk Jan Meijer had voor Isala een symbolisch cadeau meegenomen. ‘Het ziekenhuis staat op een prachtige plek waar je mooi kunt fietsen en wandelen. Dit paaltje symboliseert het Isala pad. Een wandelroute van anderhalve kilometer rond het ziekenhuis. Speciaal voor medewerkers, bezoekers en patiënten die even een frisse neus willen halen.’ Toen Henk Jan Meijer burgemeester werd van Zwolle, was het eerste wat hij op zijn bureau vond de nieuwbouwplannen voor Isala. ‘Het is een prachtig ziekenhuis geworden. Als gemeente hebben wij veel samengewerkt bijvoorbeeld bij het verlenen van vergunningen maar ook als het ging om plannen rond de infrastructuur.’

Vervolgens bezocht koningin Máxima het Amalia kindercentrum en de Hartbewaking. Zij sprak daar met medewerkers, patiënten en kinderen.

Wens voor Isala
Ter afsluiting maakte bestuursvoorzitter Marjanne Sint, na een optreden van theatergroep Gnaffel, de wens voor Isala bekend. Medewerkers en bezoekers van de ‘sneakpreview’ eerder dit jaar konden in een reageerbuisje een wens stoppen voor Isala. De wens die uitkomt en gefinancierd wordt door de stichting Vrienden van Isala zijn kinderspeelvoorzieningen door het hele ziekenhuis. Een aantal medewerkers, vrijwilligers, artsen en vertegenwoordigers van de bouw, waaronder architecten Max van Huut en directeur Designed to Build Rens Polinder, kreeg voordat Máxima Zwolle weer verliet, nog even de gelegenheid om met de koningin te praten.

Vorig artikelChirurgen voeren 2000ste spataderbehandeling uit
Volgend artikelBoekje voor ondersteuning leerling met zieke broer of zus
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.