Menzis: ondersteuning gezonde leefstijl ook voor niet-klanten

gezondheidMenzis gaat het SamenGezond spaarprogramma, waarin gezond leven wordt beloond, ook aanbieden voor niet Menzis verzekerden. Menzis zet daarmee nog nadrukkelijker in op het onder de aandacht brengen en bevorderen van een gezonde leefstijl. Mensen die niet bij Menzis verzekerd zijn kunnen vanaf nu gebruik maken van de verschillende online cursussen die helpen bij een gezondere leefstijl. Vanaf het tweede kwartaal van 2014 wordt het hele spaarprogramma opengesteld voor niet-klanten.

Belonen
In september 2012 is door Menzis het SamenGezond spaarprogramma geïntroduceerd. Met het programma wil Menzis verzekerden stimuleren gezonder te leven. Mensen die gezond leven zitten lekkerder in hun vel en zijn vitaler. Ruim 325.000 klanten nemen al deel aan het programma.

Menzis kiest ervoor om te verleiden en te belonen voor gezond gedrag. Met het SamenGezond programma kunnen verzekerden punten sparen als ze er een gezonde leefstijl op na houden. Zo kunnen er punten verdiend worden als iemand niet rookt, gezond eet of beweegt. Ook kunnen er punten worden gespaard als iemand zich registreert in het donorregister, mantelzorger is of een digitale polis ontvangt.

Aan SamenGezond kan iedereen deelnemen: jong en oud, rijk en arm, ziek en gezond. Ook chronisch zieken kunnen een gezonde leefstijl hanteren door bijvoorbeeld gezond te eten en niet te roken. Zo kunnen er punten worden verdiend met het volgen van beweegkuren voor chronisch zieken.

Om in aanmerking te komen voor punten is het niet van belang of je stopt met roken of begint met bewegen. De punten krijg je als je iets wel of niet doet dus, ook als je al je hele leven beweegt of nooit gerookt hebt.

Menzis maakt het mogelijk tegen een sterk gereduceerd tarief online cursussen te volgen die ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Zo zijn er cursussen voor mentale fitheid, beweegprogramma’s, hardlooptraining, de cursus “voor altijd jong” en kinder-EHBO. Deze cursussen zijn nu tegen hetzelfde gereduceerde tarief beschikbaar voor mensen die geen klant zijn bij Menzis.

Het afronden van een cursus wordt beloond met punten. Voor niet Menzis klanten geldt dat ze de punten wel kunnen sparen, maar dat ze die pas kunnen inwisselen voor korting op de aanvullende verzekering of voor allerlei producten op het gebeid van gezondheid en leefstijl als ze bij Menzis verzekerd zijn.

Maarten van der Weijden
Olympisch kampioen 10 kilometer openwater zwemmen van 2008, Maarten van der Weijden, onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl. “Uit ervaring weet ik hoe belangrijk goede zorg is als je ziek wordt. Vaak overkomt een ziekte je. Een gezonde leefstijl draagt dan bij aan herstel en aan de kwaliteit van leven.”

Dit najaar gaat Menzis samen met Maarten van der Weijden de gezonde leefstijl onder de aandacht brengen. Hij committeert zich aan de Menzis campagne en brengt daarin een ode aan iedereen die bewust en gezonder leeft. Het gaat er daarbij niet om dat je topfit bent, maar dat je doet wat je kunt. De campagne start vrijdag 18 oktober.

Dit is een origineel bericht van Menzis

Bron: ANP persupport