Zelfstandige klinieken zijn ingenomen met plannen Minister Schippers

Array

schippers vws 1Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is ingenomen met de plannen van Minister Edith Schippers (VWS) om een reeks van maatregelen te nemen die excessen bij esthetische cosmetische ingrepen tegen gaat. Schoonheidssalons en dergelijke zullen in de toekomst niet langer permanente rimpelvullers mogen plaatsen, maar moeten dit overlaten aan gediplomeerde artsen. Dit komt overeen met de praktijk in klinieken met een ZKN Keurmerk.schoonheidssaons, rimpelvullers

 

Dit keurmerk stelt scherpe eisen aan medische, waaronder cosmetische esthetische behandelingen. Zo wordt de deskundigheid van behandelaren in klinieken met ZKN Keurmerk onafhankelijk gecontroleerd. Het ZKN Keurmerk volgt ook de richtlijnen van wetenschappelijke verenigingen waaronder de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor de Plastische Chirurgie, die de leeftijdsgrens voor dergelijke ingrepen reeds op 18 jaar stelt. Goede voorlichting, continue kwaliteitsvisitatie en onafhankelijke controle op hygiëne en veiligheid zijn voorts slechts enkele van de scherpe eisen van dit keurmerk.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen