ANNO12 start niet per 1-1-2014

Na aanvankelijk een vliegende start te hebben gehad is gisteren het besluit genomen dat ANNO12 toch niet start als nieuwe speler op de zorgverzekeringsmarkt. Direct aanleiding is dat Achmea zijn premie voor 2014 had bekendgemaakt en dat die veel lager bleek dan voorgaande jaren. Initiatiefnemer Rob Adolfsen laat via twitter weten dat de premies dan verliesgevend zullen zijn. Hij vind het daarom niet realistisch om te starten met de beoogde 10.000 nieuwe verzekerden.

ANNO12 presenteerde zich als zorgverzekeraar die dingen echt anders wilde gaan doen. “ANNO12 kiest voor mensen in plaats van geld en geeft de zorgverzekering weer terug aan u” ANNO12En juist dat geldt is nu de doorslaggevende factor waardoor de nieuwe verzekering niet van start gaat. Leden van ANNO12 zouden mede-eigenaar  van de verzekeraar worden en en dus direct meebeslissen over beleid. Of de leden, die gezamelijk 684.350 euro bijeenbrachten voor de start middels crowdfunding, zijn gekend in het besluit niet te starten lijkt onwaarschijnlijk. Of ANNO12 in 2015 toch gaat starten moeilijk te voorspellen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen