Genomineerden Albert Schweitzer Prijs 2013

De jury van de Albert Schweitzer Prijs 2013 heeft drie genomineerden bekend gemaakt. Dit zijn Niek Versteegde uit Heemskerk met het project Hepatitis B prevention for Tanzanian Health Workers in Tanzania, Antal van Kolck uit Den Haag met het TeenPregProtect project in Sierra Leone en Florise Lambrechtsen uit Amsterdam met het project Mothers adVANtage in Zuid-Afrika. Zij maken met hun project kans op een startsubsidie van 5.000 euro. De winnaar wordt tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 12 november 2013 in het Singer Museum te Laren bekend gemaakt.

stethoscoop)De jury, bestaande uit NASF bestuursleden Frans Hiddema en Liesbeth Mieras en Impulsis relatiebeheerder Martin Teunissen,  is verheugd over de kwaliteit van de 17 inzendingen en heeft na intensief beraad drie genomineerden geselecteerd. Gastjurylid Jan Terlouw, lid van het Comité van Aanbevelingen van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds, reikt de prijs op 12 november uit aan het winnende initiatief. De Albert Schweitzer Prijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds en is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zelf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief, gerelateerd aan gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door startsubsidies in de vorm van een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

De Albert Schweitzer Prijs 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door het Elise Mathilde Fonds, Sumis printmanagement en Impulsis.

Bron: NASF
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen