Vanaf 27 oktober een nieuw digitaal patiëntendossier

Array

EPD 3Vanaf vannacht, 27 oktober 04.11 uur, heeft het Radboudumc een nieuw digitaal patiëntendossier. In dit interactieve patiëntendossier leggen wij alles vast rondom de zorg van patiënten: van de inschrijving, afspraken en behandelstappen tot medicatie en notities van de arts of verpleegkundige.

Patiënten kunnen ook toegang krijgen tot hun dossier en bijvoorbeeld op elk moment inloggen, afspraken maken en herhaalrecepten bestellen. Dit brengt persoonsgerichte zorg en met name het deel uitmaken van het eigen behandelteam, onderdeel van onze strategie, weer een stuk dichterbij.  Met de invoering van dit nieuwe systeem verhoogt het Radboudumc bovendien de kwaliteit en de doelmatigheid van de patiëntenzorg en onderzoek, omdat alles in één systeem wordt vastgelegd.

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat patiënten en andere bezoekers zo min mogelijk merken van de invoering van het nieuwe systeem. Onze zorg gaat uiteraard gewoon door, inclusief spoedeisende hulp en operaties.

Tijdens de overgang in het weekend van 27 oktober en in de eerste weken erna is er extra personeel beschikbaar. Ook is er meer tijd per patiënt ingepland voor de poliklinische afspraken. Ondanks de voorzorgsmaatregelen kan het toch voorkomen dat wachttijden iets langer zijn dan gebruikelijk.

Want de implementatie van een nieuw pakket en een nieuwe manier van werken voor tienduizend medewerkers is een verandering die niet van de ene op de andere dag gerealiseerd is. Hiervoor vragen we uw begrip. De komende tijd staat in het teken van verdere optimalisatie van het systeem.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u deze kenbaar maken bij ons Patiëntenvoorlichtingcentrum in de hoofdingang van het Radboudumc. Zij zijn eveneens telefonisch bereikbaar via: 024 3617000. Voor meer informatie over toegang tot het eigen dossier: www.umcn.nl/MijnRadboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen