Isala genomineerd voor Natuurprijs 2013

Foto 1 groenvoorziening in Isala ZwolleIsala is één van de tien genomineerden voor de Natuurprijs 2013 en maakt daarmee kans op € 10.000. Het thema van de Natuurprijs is dit jaar ‘Op je Gezondheid’. Hiervoor was initiatiefnemer Nationaal Groenfonds op zoek naar projecten die natuur en gezondheid combineren. Het nieuwe ‘groene’ Isala sluit perfect aan op dit thema. Op 29 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

‘Groen’ ziekenhuis
Om voor de Natuurprijs in aanmerking te komen moet een project aan enkele criteria voldoen. Een van de criteria is dat het project van meet af aan is opgezet om gezondheid te bevorderen door middel van natuur. Voor het nieuwe ziekenhuis van Isala hebben landschapsarchitect Jørn Copijn en architectenbureau Alberts & Van Huut  ruimtelijke groenplannen ontworpen, waarin een natuurlijk landschap in en om het ziekenhuis is aangelegd dat voor patiënten, medewerkers en familie een oase van rust en positivisme vormt. Inmiddels is het nieuwe Isala in gebruik genomen en zijn patiënten, bezoekers en medewerkers buiten én binnen door planten omgeven. Deze groene omgeving draagt bij aan oriëntatie, zelfredzaamheid, het genezingsproces en welbehagen.

Groenfonds
Ruim 75 inzendingen kwamen er dit jaar binnen voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013. Het geeft aan dat de combinatie van natuur en gezondheid leeft, zowel binnen de groene als de gezondheidswereld. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat natuur en groen goed werken om mensen gezonder te krijgen en te houden. Het Groenfonds zocht met name projecten waar deze combinatie ook winst voor de natuur oplevert. De tien beste inzendingen zijn genomineerd voor de Natuurprijs 2013. Meer informatie over de Natuurprijs 2013 en de genomineerde projecten is te vinden op de website van Nationaal Groenfonds, www.nationaalgroenfonds.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen