Roosevelt kliniek verkozen tot de beste Vulvapoli van Nederland

Array

leidse-onderwijsprijsDe Roosevelt kliniek wordt benoemd tot de beste Vulvapoli van Nederland. De stichting Lichen Sclerosus reikt de prijs, de VulvAward, uit op basis van een onderzoek onder vrouwen die een vulvapoli bezochten. De Roosevelt kliniek laat met het winnen van de VulvAward ruim dertig andere gerenommeerde vulvapoli’s achter zich.

De Roosevelt kliniek blinkt uit in alle zeven kwaliteitscriteria die de stichting Lichen Sclerosus hanteert. Tot deze criteria behoren aspecten als veiligheid, informatievoorziening en kwaliteit van leven. De medische deskundigheid van de gynaecoloog en dermatoloog wordt door vrouwen zeer hoog gewaardeerd. De deskundigheid en de persoonlijke aanpak zijn dan ook de belangrijkste redenen voor patiënten om voor de Roosevelt kliniek te kiezen.

Winnaar
Bram ter Harmsel, gynaecoloog en oprichter van de Roosevelt kliniek: ‘Uit schaamte stellen vrouwen met vulvaklachten een bezoek aan de gynaecoloog soms jarenlang uit. Dit gedrag willen wij als kliniek doorbreken. Wij zijn zeer vereerd met deze prijs, want persoonlijke zorg staat bij ons hoog in het vaandel.’ De Roosevelt kliniek is opgericht vanuit de filosofie dat vrouwen persoonlijke zorg in een vertrouwelijke omgeving nodig hebben. Op de vulvapoli wordt u tegelijk gezien door een gynaecoloog en dermatoloog.

Lichen Sclerosus
Lichen Sclerosus is een chronische huidaandoening in het genitale gebied van vrouwen, mannen en kinderen. Adequate zorg voor deze aandoening wordt in belangrijke mate verricht door vulvapoli’s. Met de VulvAward wil de patiëntenvereniging Lichen Sclerosus extra aandacht vragen voor de ziekte. Op zaterdag 26 oktober werd voor de derde keer de Dr. Willem van der Meijden VulvAward door patiëntenvereniging Lichen Sclerosus uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Roosevelt kliniek
De Roosevelt kliniek is een zelfstandig behandel centrum (ZBC) dat verzekerde zorg biedt op het gebied van gynaecologie en dermatologie. De kliniek is opgericht door gynaecoloog Bram ter Harmsel. Ter Harmsel is sinds 1995 gynaecoloog. Van 1995 tot en met 2012 werkte dr. Ter Harmsel in de Reinier de Graaf Groep (RdGG) waar hij in 1999 de vulvapoli oprichtte. Naast zijn werk als gynaecoloog wordt Ter Harmsel vaak gevraagd als spreker op congressen en organiseert hij cursussen en bijscholingen in zijn aandachtsgebieden. Ter Harmsel is samen met dr. Van der Meijden (dermatoloog) auteur van het boek Vulvapathologie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen