Movir: focus bij huisarts op balans werkplezier-werkdruk

huisarts-bereikbaarheid-300x237Werkplezier en werkdruk gaan hand in hand bij de Nederlandse huisarts. Dat was de belangrijkste uitkomst van een landelijk onderzoek dat arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir eind 2012 presenteerde. Daarom introduceert Movir nu een aantal preventie-activiteiten voor de huisarts.

Movir-directeur Louis van Drunen: ‘70% van de Nederlandse huisartsen ervaart stresssymptomen en tegelijkertijd geeft 60% zijn werk het cijfer 8 of hoger. Werkdruk en plezier gaan hand in hand. De kunst is om een goede balans te houden tussen deze twee. Dat is uiteraard de verantwoordelijkheid van de arts zelf, maar we willen hen waar mogelijk ondersteunen. Vandaar onze investering in gerichte preventie.’

De werkplezier-werkdruk scan
Movir heeft haar coachingspartner Elestia gevraagd een online scan te ontwikkelen die de werkplezier-werkdruk balans inzichtelijk maakt. Door het beantwoorden van een aantal vragen krijgt de deelnemer in enkele minuten een goede eerste indicatie van de mate van stress. Tevens biedt deze anonieme scan concrete handvatten om verbeteringen aan te brengen. De scan is te benaderen via movir.nl/werkplezier-werkdruk.

‘Werkplezier en werkdruk, hoe houd ik mijn balans?’
Op basis van de uitkomsten van het landelijk onderzoek heeft Movir psychologisch adviesbureau Ascender uitgenodigd een programma op maat te ontwikkelen.  In de cursus ‘Werkplezier en werkdruk, hoe houd ik mijn balans?’ krijgen de deelnemers concrete oefeningen aangereikt om beter om te gaan met werkdruk. In twee modules van elk 1 dagdeel worden actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van overspanning en burn-out, de herkenning van signalen, preventie en curatie aangereikt. Daarnaast heeft iedere deelnemer een individueel coachingsgesprek en een follow-up met behulp van een online coachingsprogramma. De kosten bedragen € 875,- incl. BTW. Voor Movir-verzekerden geldt een speciale prijs van € 675,- incl. BTW. Dit aanbod geldt voor het geplande trainingsprogramma in 2013 en 2014. Bovendien levert de training acht accreditatiepunten op. Meer informatie over dit programma is te vinden op movir.nl/werkplezier-werkdruk. De trainingsessies worden in kleine groepen gegeven. Er is daarom een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tot slot wijst de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar op het belang van tijdig ingrijpen. Van Drunen: ‘Artsen kennen als geen ander de gevaren van langdurige stress.  Onze verzekerden kunnen kosteloos terecht bij de coaches en counselors van Elestia.’ Ook niet Movir verzekerden roept Movir op om bij het waarnemen van langdurige stress hulp in te schakelen.

Movir is gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor medische en zakelijke professionals vanaf hbo niveau. Daarbij focust Movir sterk op preventie en re-integratie van arbeidsongeschiktheid. Movir werd in 2009, 2011 en 2012 door brancheorganisatie Adfiz uitgeroepen tot ‘Beste Inkomensverzekeraar”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen