Onderzoeksgeld gestolen door Jansen Steur

Array

Jansen SteurDe NOS bericht dat de omstreden oud-neuroloog Jansen Steur 88.000 euro heeft verduisterd van een stichting voor wetenschappelijk onderzoek. Dat heeft hij toegegeven in een interview aan met NRC Handelsblad. Jansen Steur zegt dat hij het deed “om er ruim van te leven”.

Jansen Steur zegt in het interview dat hij niet meer begrijpt wat hem toen dreef. “Dat is jatten. Om niks. Ik had het helemaal niet nodig. Het is wezensvreemd, afwijkend gedrag”, zegt Jansen Steur in de krant.

Verantwoording
De ex-neuroloog moet zich deze week verantwoorden bij de tuchtraad voor het stellen van verkeerde diagnoses en het voorschrijven van verkeerde medicijnen. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Volgende week begint de strafzaak tegen Jansen Steur.

Jansen Steur is zelf aanwezig bij de zittingen. “Ik wil mijn gezicht laten zien, verantwoording afleggen en zelf antwoorden geven op vragen die er zijn”, aldus Jansen Steur. Hij zegt dat hij wel bang is voor de reactie van ex-patiënten tijdens de zittingen.
Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen