Alvast kennismaken met je behandelteam

Array

borstkankerOp 29 oktober 2013 is een nieuwe voorlichtingssite gelanceerd voor mensen bij wie een verandering of afwijking in de borst is geconstateerd.  Uiteraard brengt de verwijzing naar het ziekenhuis veel onzekerheid met zich mee. Het nieuwe Borstcentrum in het ziekenhuis wil met deze website patiënten zo goed mogelijk voorlichten over wat zij kunnen verwachten. Patiënten willen graag zo snel mogelijk weten of er inderdaad sprake is van borstkanker of niet.  Vaak blijft niet alle informatie uit het gesprek met de arts goed hangen. Dan is het prettig om thuis nog eens goed te kunnen kijken hoe het behandelproces verloopt.

Ook kan via de website worden kennisgemaakt met het behandelteam. Bij de diagnose en de behandeling van borstkanker zijn verschillende specialismen betrokken: onder andere radiologie, oncologie, chirurgie, pathologie, radiotherapie en plastische chirurgie. Door middel van foto’s, teksten en filmpjes komen patiënten meer te weten over de verschillende aspecten van de behandeling.

Het Borstcentrum JBZ maakt onderdeel uit van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De website laat de verschillende stappen in het zorgproces zien:  van eerste bezoek, diagnose, operatie, aanvullende behandelingen tot nazorg. Ook wordt duidelijk dat het zorgproces niet voor iedere patiënt hetzelfde verloopt.  De website www.borstcentrumjbz.nl is  zo ontworpen dat hij zich aanpast aan het medium dat je gebruikt: computer, mobiele telefoon of tablet. De eerste reacties van de bezoekers op de filmpjes bij Dokter op Dinsdag over borstkanker zijn positief. “ Door de filmpjes snap ik nu veel beter, waarom er zoveel mensen bij mijn behandeling betrokken zijn,”aldus een bezoekster.

De website is mogelijk gemaakt dankzij een belangrijke bijdrage van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Stichting heeft als doel het verblijf van patiënten in het ziekenhuis te veraangenamen. Goede communicatie en informatie horen daar in de ogen van de Stichting bij.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen