Neem zieke werknemer serieus

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn het niet eens met de kritiek van de FNV dat werkgevers zieke werknemers niet serieus nemen. Dat zeggen de ondernemingsorganisaties in reactie op een FNV-rapport over het meldpunt Verzuimbegeleiding van de vakcentrale. Als werkgevers druk uitoefenen op zieke werknemers om snel weer aan de slag te gaan, gaat het om uitzonderingen, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Weer aan de slag als het kan
Volgens de FNV schenden werkgevers, verzuimbureaus en bedrijfsartsen op grote schaal de privacy van zieke werknemers. chronisch-ziek-en-werkDe bedoeling zou zijn om hen weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. `Natuurlijk willen werkgevers dat medewerkers weer snel aan de slag gaan, maar wel pas als dat kan. Werkgevers willen geen half zieke werknemers op de werkvloer, die zijn ook helemaal niet productief`, stellen de ondernemingsorganisaties.

Geen medische gegevens
Zij weerspreken dat werkgevers erop uit zijn om de medische gegevens van zieke werknemers te achterhalen. `Daarin zijn ze niet geïnteresseerd. Ze willen alleen maar weten wanneer werknemers weer fit zijn.`

Bron: VNO-NCW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen