Veel animo voor unieke Dokters & Zusters Loop

0
412

Themaloop verbindt oude en nieuwe locaties ziekenhuis Amersfoort
Op zaterdag 9 november rent een lange stoet hardlopers door de straten van Amersfoort, gekleed in witte en blauwe ziekenhuiskleding. Het betreft een ‘social run’ van Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum in samenwerking met LoopNu. Het aantal aanmeldingen voor de Dokters & Zusters Loop bedraagt al ruim 1300.

Het hardloopevenement is eenmalig, ter gelegenheid van het afscheid van de oude locaties van Meander Medisch Centrum. Dit gebeurt letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ziekenhuis, dat op 23 december open gaat. De start is bij locatie Amersfoort Elisabeth aan de Ringweg Randenbroek 110. Daar starten de 10-km lopers om 14.00 uur. Dokters en Zusters Loop_2013Het parcours, deels onverhard en autoluw, voert door Amersfoort-Zuid naar locatie Amersfoort Lichtenberg, aan de Utrechtseweg 160. Daar sluiten om 14.40 uur de 5-km hardlopers zich aan voor een gezamenlijke tocht de berg af, richting Hoogland. Ook de 5 km-wandelaars starten hier (14.15 uur). Het traject eindigt in het nieuwe ziekenhuis van Meander aan de Maatweg. Daar worden alle deelnemers rond 15.20 uur verwacht. Publiek kan langs de Maatweg de stoet zien aankomen.

De loop biedt een bijzonder parcours voor mensen die eens iets anders dan anders willen lopen. Er wordt als groep gelopen, het gaat niet om snelle individuele tijden en er is geen tijdsregistratie. Met deze ‘social run’ hebben de lopers wél als eerste toegang tot het nieuwe topklinische ziekenhuis van Amersfoort, nog voor het open gaat voor patiënten en bezoekers op 23 december. Iedereen kan meedoen, dus niet alleen ‘echte’ dokters en zusters.

 

De opbrengst van de loop is bestemd voor de extra’s in het nieuwe ziekenhuis. Bijvoorbeeld een revalidatietuin, aanpassingen voor kankerpatiënten en bedbanken voor overnachting door familieleden. Wie wil meelopen voor dit goede doel, kan eenvoudig zelf donaties verzamelen via www.ikloopmee.nl.

Maximaal aantal deelnemers: 1500. Aanmelden via www.inschrijven.nl, meer informatie op www.meandermc.nl/dokterzusterloop. Deelname kost € 10,00 incl. gebruik van witte of blauwe outfit.

 Bron: Meander Medisch Centrum