Winnaars van de Ordina Innovation Challenge maken zich op voor de zorgverlening van de toekomst

Array

Magic Mind, Synappz en Self Supporting Elderly zijn de winnaars geworden van de Ordina Innovation Challenge. Tijdens het evenement in het kader van het 40-jarig bestaan van Ordina dat gisteren werd gehouden, verzorgden de zes finalisten hun finale pitch en selecteerde de jury de drie beste teams. Deze teams hebben elk een budget van EUR 50.000 gewonnen om hun innovatie verder te brengen. In voorbereiding op de finale doorliepen de startups een bootcamp van vier weken om hun innovatie verder aan te scherpen.

medische innovatieDit zijn de drie winnaars:

  • Magic Mind – Leert kinderen spelenderwijs emoties te beheersen en geeft ze door dit bewust te laten ervaren waardevolle inzichten mee voor een beter en gezonder leven. Magic Mind weet de beginselen van positieve psychologie en geïntegreerde biofeedback op prikkelende wijze te incorporeren binnen haar gameconcepten;
  • Synappz  – “Hoe gaat het met je?” is de meest gestelde vraag in de zorg. Synappz verrijkt de dialoog tussen arts en patiënt met data vanuit patiënt-specifieke mobiele apps en sensoren. De mogelijkheid om gemeenschappelijk een volledig gepersonaliseerde applicatie samen te stellen, doet daadwerkelijk recht aan de intieme vertrouwensrelatie tussen arts en patiënt;
  • Self Supporting Elderly – Geeft ouderen weer de regie door het aanreiken van expertadvies op maat en vergroot zo de zelfredzaamheid. Dit stelt ouderen in staat om met behoud van kwaliteit van leven langer zelfstandig thuis te wonen en adresseert daarmee een belangrijk en actueel maatschappelijk vraagstuk.

Eerder dit jaar lanceerde Ordina de Ordina Innovation Challenge voor de zorgsector. Dit is een wedstrijd waarin startups hun innovatieve e-health oplossing een vliegende start kunnen geven. Als onderdeel van de wedstrijd biedt Ordina de innovators een podium voor hun baanbrekende idee en helpt het bedrijf hen vooruit om het idee tot realiteit te brengen. De drie beste teams innoveren gedurende een jaar samen met Ordina aan een duurzame e-health oplossing. Ordina stelt deze teams een ontwikkelingsbudget, kennis en haar netwerk in de zorgsector beschikbaar. Hierdoor krijgt het winnende idee een opstap om het uiteindelijke doel, een duurzame verandering in de zorgsector teweeg brengen, te behalen.

 

Stépan Breedveld, CEO Ordina, was zeer te spreken over het niveau van de finalisten: “Het is opmerkelijk om te zien welke voortgang de startups in korte tijd hebben geboekt. Daarbij is de oriëntatie op de zorgverlening van de toekomst duidelijk als gemeenschappelijke deler te herkennen. Een patiënt die mondiger is en die zelf regie voert.”

 

Volgens Breedveld wordt de weg naar de succesvolle implementatie van innovaties in de zorg gekenmerkt door vele uitdagingen. “Om die reden geven we de winnaars niet alleen toegang tot ons netwerk, maar trekken we ook gezamenlijk op. Met de Innovation Challenge creëren we een platform, waarbij aanbieders en afnemers van innovaties elkaar sneller ontmoeten en traditionele drempels worden weggenomen.”

 

Yosef Safi Harb, mede-oprichter van Magic Mind en één van de drie winnaars van de Innovation Challenge: “Dankzij het bootcamp hebben we een geweldige versnelling weten te bereiken. Niet alleen dwingt het je te focussen op de juiste dingen, maar tegelijkertijd krijg je ook allerlei faciliteiten en instrumenten aangereikt om die focus om te zetten in actie. In vier weken hebben we meer bereikt dan we ooit zelf in twaalf maanden voor elkaar hadden gekregen. We zijn bijzonder vereerd met de toekenning van de prijs door de jury en zien uit naar verdere samenwerking met Ordina. ”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen