Axxicom Thuishulp neemt Zorg Thuis Flevoland over

overname samenAxxicom Thuishulp neemt met ingang van 1 januari 2014 Zorg Thuis Flevoland over. Deze dochteronderneming van Zorggroep Almere levert huishoudelijke zorg bij klanten thuis. Met deze overname is de werkgelegenheid van circa 75 medewerkers en de zorg aan ongeveer 250 cliënten zeker gesteld. De medewerkers gaan – over naar AxxicomThuishulp, een dochteronderneming van Facilicom Services Group.

De medewerkers zijn 31 oktober tijdens informatiebijeenkomsten geïnformeerd. De cliënten zijn eveneens geïnformeerd. Zorggroep Almere vindt het belangrijk dat de, soms jarenlange, bestaande band tussen cliënt en medewerker behouden blijft. De Ondernemingsraad en Cliëntenraad van Zorggroep Almere zijn akkoord met de overname.

 

De raad van bestuur van Zorggroep Almere heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de huishoudelijke verzorging binnenboord te houden. Dit is niet haalbaar gebleken.

De afgelopen weken is intensief overleg gevoerd met Axxicom. De medewerkers gaan over met behoud van rechten en plichten.

Voor een klein aantal medewerkers, dat niet actief in de directe hulpverlening werkzaam is, wordt een oplossing gezocht binnen Zorggroep Almere of daarbuiten.

Bert Groot Roessink, bestuurder van Zorggroep Almere, is tevreden dat de onderhandelingen tot dit resultaat hebben geleid. “De raad van bestuur is op zoek gegaan naar een overnamepartner die de kwaliteit voor medewerkers en cliënten hoog in het vaandel heeft staan. Axxicom maakt een sterke indruk qua bedrijfsvoering. Deze overname van de onderneming zorgt voor continuïteit van zorg aan onze cliënten in Almere. Dat is een goede zaak”.

De directeur van Axxicom, Simone Schraepler, is op haar beurt content met de uitbreiding van diensten in Almere. Axxicom Thuishulp telt door de overname van Zorg Thuis Flevoland bijna 1.800 medewerkers, die werkzaam zijn in meer dan 67 gemeenten in Nederland.