Minimaal 18 wetenschappelijke publicaties Jansen Steur dubieus

Array
Uit onderzoek van het aan Medisch Spectrum Twente (MST) gelieerde Medical School Twente is gebleken dat zeker 18 wetenschappelijk publicaties van Jansen Steur dubieus zijn, zo blijkt uit publicaties van het dagblad De Twentsche Courant Tubantia. Het MST heeft de uitkomsten van het onderzoek gemeld bij de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ). Het MST besloot in januari tot onderzoek van de wetenschappelijk publicaties van Jansen Steur. De fractie van CDA stelde Kamervragen over de kwestie. De fractie achtte het mogelijk dat de studies niet zouden voldoen aan de standaarden en dat de conclusies misschien niet geldig zouden zijn. Ook wilde de fractie van het CDA een overzicht van alle publicaties en al het medicijnonderzoek van Jansen Steur.

Stapel-dossiersDe wetenschappelijke publicaties van Jansen Steur en foutieve informatie patiënten zijn gebruikt voor de wetenschappelijke onderzoek. Volgens Yme Drost is het zeer waarschijnlijk dat de KNAW, naar aanleiding van de bevinding van de Medical School Twente, nu het verdere onderzoek gaat doen. Letselschadespecialist Yme Drost zegt dat studies opvallend met opvallend groot aantal patiënten ook nader onderzocht moeten worden. De inhoud van het onderzoeksprotocol en wat het oordeel was van de ethische commissie van het MST en hoe en door wie de onderzoeken waren gefinancierd is in veel gevallen niet bekend.
Letselschadespecialist Yme Drost geeft aan dat de publicatie “Neurogenetic correlates of Parkinson’s disease: apolipoprotein-E and cytochrome P450 2D6 genetic polymorphism” bijvoorbeeld zouden kunnen verklaren waarom Jansen Steur, zonder toestemming van zijn patiënten, zoveel genetisch onderzoek liet uitvoeren.
Drost noemde als voorbeeld ook de publicatie “Cerebrospinal-fluid tau protein and aspartate aminotransferase in Parkinson’s…” die vragen oproept. Deze publicatie gaat over 115 patiënten met een MMSE-test score van 25 of minder. “Bekend is dat Jansen Steur de test-scores in veel gevallen gewoon verzon en dat die patiënten de test helemaal niet gemaakt hebben. Het zou maar zo kunnen dat van die publicatie – door toedoen van Jansen Steur – helemaal niets klopt”, zegt Yme Drost.

Een lijst met een aantal wetenschappelijke publicaties (mede) op naam van Jansen Steur vindt u hier.

Bron: Drost Letselschade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen