Ouderen genieten van High Tea met uitzicht bij Havenziekenhuis

Array

HighTeaOp vrijdag 1 november waren ouderen van verzorgingstehuis Aafje locatie Hoppesteijn te gast in het Havenziekenhuis. Zij genoten die middag van een High Tea. Het Havenziekenhuis deed zo mee aan de Lief-en-Leed-week van de Stichting Opzoomer Mee. Doel van de middag was ouderen in het zonnetje te zetten en hen te laten genieten van een kopje thee, lekkere hapjes, muziek en het mooie uitzicht vanuit de Brasserie over de Maas en de skyline van Rotterdam.

De ouderen werden door het Havenziekenhuis thuis opgehaald en naar Brasserie Aan de Maas op de vijfde verdieping van het Havenziekenhuis gebracht. Medische staf voorzitter Bianka Mennema verwelkomde de gasten en lichtte de  historie van het ziekenhuis toe. Ook waren er oude foto’s om de verhalen te illustreren.
Dit allemaal onder het genot van een kopje thee en diverse hapjes. De middag werd muzikaal ondersteund door een pianist die zowel achtergrondmuziek als échte havenmeezingers speelde. De ouderen zongen enthousiast mee en er gingen flink wat verhalen van vroeger over tafel.

De verwenmiddag werd georganiseerd in het kader van de Lief-en-Leed-week van de Stichting Opzoomer Mee die van 28 oktober tot 3 november plaats vond. In deze week zetten Rotterdammers zich op eigen kracht in voor sociale en/of fysieke verbetering in hun buurt. Nieuw dit jaar was dat ook de zorg bij de Lief-en-Leed-week betrokken werd. Buurtbewoners zetten zich in voor Rotterdammers die net dat beetje extra aandacht of waardering verdienen. Zorg voor elkaar, om sociale banden te versterken, meer voor elkaar te betekenen en een stad met meer warmte te creëren. Het Havenziekenhuis heeft het initiatief van de stichting Opzoomer Mee van harte ondersteund. Zorg mét persoonlijke aandacht staat altijd centraal bij dit Rotterdamse ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen