Evacuatie IJsselland Ziekenhuis door brand uiteindelijk niet nodig

0
279

ijsselland ziekenhuisDe brandweer is maandagavond met groot materieel uitgerukt voor een brandje in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Er bleek een schakelaar te smeulen in een technische ruimte, vlakbij de noodaggregaten, hier kwam zeer veel rook bij vrij.Andere ziekenhuizen waren in gereedheid gebracht om patiënten op te nemen, maar dat was uiteindelijk niet nodig. Niemand is geëvacueerd.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat het IJsselland Ziekenhuis problemen had met de stroomvoorziening. Recent moest het ziekenhuis daadwerkelijk op de noodvoorziening overschakelen. ijssellandziekenhusDie problemen werden veroorzaakt doordat grond was gestort op een leidingtracé van de gasvoorziening.

In de hectiek kwam ook nog een baby ter wereld. De bevalling verliep desondanks rustig en het kindje gewoon in het IJsselland ziekenhuis.