Online verslavingsbehandeling goed te combineren met werk en studie

Array

GGZ CrisisCare lanceert internetkliniek ‘Cleaniek Online’
CrisisCare biedt als eerste GGZ-instelling in Nederland nu ook verslavingszorg aan volledig via het internet. Cleaniek Online maakt gebruik van de inzet van Skype, chat, email, telefonie en SMS en is hierdoor uitermate geschikt voor werkenden en studenten die worstelen met een verslaving aan alcohol en/of middelen.

Succesvolle aanpak
In navolging van succesvolle Amerikaanse zorgorganisaties gaat GGZ CrisisCare cliënten met een verslavingsproblematiek de mogelijkheid bieden om volledig online behandelt te worden. E-HealthDe flexibele indeling van de contactmomenten met een therapeut en de inzet van verschillende communicatiemiddelen maakt de behandeling via Cleaniek Online erg geschikt voor werkende mensen, studenten met een druk sociaal leven en mensen die gewoon te ver van een goede kliniek wonen.

100% online
Dick Trubendorffer, algemeen directeur GGZ CrisisCare: ‘Onze standaard behandeling van mensen met een verslaving bestaat bij CrisisCare al uit een gecombineerde aanpak. De zogenaamde “Trubendorffer-behandeling”. De verdeling van fysieke en online therapie is daarbij ongeveer 50/50. Wij hebben er nu daarnaast voor gekozen om, na een korte fysieke intake, de behandeling voor 100% online aan te bieden.

Primeur
CrisisCare is met deze manier van behandelen de eerste GGZ-instelling in Nederland die cliënten een volledige “face to face-behandeling” online aanbiedt. In totaal beschikt Cleaniek Online over veertig behandelaren die online therapeutische hulp kunnen bieden. De behandelingen via Cleaniek Online worden volledig vergoed via het basispakket van de zorgverzekering.

Over CrisisCare
CrisisCare is een officiële GGZ verslavingszorginstelling met vestigingen in Amsterdam en Tilburg. CrisisCare levert met de Trubendorffer klinieken ambulante behandelingen (behandelingen zonder opname) en met Cleaniek Online behandelingen die flexibeler en minstens net zo effectief zijn als klinische behandelingen (opname met bed). De eigentijdse hulpverlening is laagdrempelig en kent geen- of korte wachtlijsten en een ‘no-nonsens’ klimaat waarin hulp wordt geboden die bewezen werkt en waar een goede sfeer vooropstaat.        

Bron: CrisisCare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen