Dokters & Zusters Loop zeer geslaagd

Finish Dokters en Zusters LoopHet was een uniek schouwspel, de lange stoet hardlopers door de straten van Amersfoort in wapperende witte en blauwe ziekenhuiskleding. De deelnemers aan de Dokters & Zusters Loop finishten zaterdag in de Laan in het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum. De opbrengst van deze sponsorloop bedraagt 20.037 euro.

De Dokters & Zusters Loop trok in korte tijd 1450 deelnemers, niet alleen uit Amersfoort en omgeving maar uit het hele land. Circa 1100 kozen ervoor 5 of 10 km hard te lopen, 350 voor het wandelen van 5 km. Bij de ‘social run’ ging het niet om snelle tijden en prestaties, maar om gezamenlijk loopplezier. Het parcours ging van de locatie Elisabeth via Lichtenberg naar de nieuwe locatie aan de Maatweg. Het nieuwe ziekenhuis gaat op 23 december open. Om die reden droegen alle lopers het startnummer 23-12.

Initiatiefnemers van het loopevenement zijn Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum en LoopNu. Dankzij de hoofdsponsor CAM-IT Solutions gaat 100% van de inkomsten van de loop naar het goede doel. Dit zijn projecten die niet behoren tot de medische zorg, maar die het voor de patiënten en hun familie wel heel aangenaam maken. Bijvoorbeeld voor bedbanken op de kinderafdeling , een hoog-laag bad voor kankerpatiënten en de revalidatietuin in het Meanderpark.

Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden en tevens voorzitter van de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum, loste het startschot van de 10 km. “Geweldig om te zien dat er zoveel mensen op de been zijn die laten zien dat ze het ziekenhuis van ons allemaal een warm hart toedragen.”

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter: @MeanderMC